Zaterdag 23 Maart : Europoorttoer 109 km

 

Opnieuw rijden we de Europoorttoer in het vroege voorjaar ,  dus op naar de Nieuwe-Waterweg bij Hoek van Holland in het voorjaar en nu maar hopen op mooi weer.

Dit keer rijden we via Berkel en Rodenrijs en Oud Leede naar de Ackerdijksche Plassen waar we de A13 onder door gaan op weg naar Vlaardingen. We gaan de Delftse Schie over en rijden langs de rand van Vlaardingen naar de Vlaardingervaart om daar de brug te nemen naar Maasland voor de koffie bij Café ’t Wapen van Maeslant, we zijn dan 47 km onderweg.

Na de pauze gaan we langs de Nieuwe-Waterweg naar Hoek van Holland met halverwege voor wie dat wil nog even 350 m. knallen op de Maeslantkering met een gemiddeld stijgingspercentage van 4,8%. Nog even de benen voelen zo aan het eind van het seizoen.
In Hoek van Holland rijden we via de duinen vervolgens naar Ter Heyde en Scheveningen waar we langs de boulevard aansluiten op het fietspad naar Wassenaar. Daar nemen we dan nog even de Côte de Meijendel en dan zijn we zo weer in Leiden. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om er weer een geslaagde fietsdag van te maken.

We starten weer in twee groepen, groep 1 (rijsnelheid 31-32 km per uur) start 5 minuten eerder dan groep 2 (rijsnelheid 27-28 km per uur).
Dus zorg dat je erbij bent op de eerste grote zaterdagtocht van SWIFT op zaterdag 23 maart 2024 en ga mee met de Europoorttoer, starttijd 08.30 /08.35 uur en koffie vanaf 08.00 uur.

Leo van Leeuwen

» Agenda LRTV Swift

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Evenementgegevens