Acht van Bladel Junioren

Bladel

 

De weersverwachting voor het weekend waren zeer goed, een mooi wielerweekend moest het zomaar kunnen worden. De Swift ploeg bestond uit reus Niels, altijd mee zittenTijmen, de niet uit elkaar te houden Jansen en Jansen, doorbijter Bram en stuiterende Melle. Om deze groep de juiste kant op te sturen waren als begeleiding directeur sportief Bram zijn rechterhand en chauffeur Wilco, Navigator (mart Smeets ) Rens, kampioen bier halen Bas en de beste kok van de Boskoopse woonboten sloot Henk.

 

3 lange en warme etappes met als afsluiting voor de snelste 100 de tijdrit van 9,1 km. De eerste etappe ging over 97 km en de boys hadden er allemaal veel zin in want het ging heel hard over de smalle wegen, een kopgroep ontsnapt vroeg en wordt de laatste 10 km bij gehaald door 16 achtervolgers. Geen Swift mannen hierbij, de eerste 3 zaten in het peloton dat op anderhalve minuut binnenkomt. Niels keurig op een 22e plek en Tijmen en Melle 28 en 29. Ferdinand had teveel last van zijn rug en kon niet verder Bram haalde plek 61 en Edward was nr.104. Top prestatie met als toetje een 3e plek in het ploegenklassement. Na de koers terug naar ons appartement , douchen en lekker de pannenkoeken en fruit mix van Henk en Wilco verorberen om daarna lekker te gaan slapen. De begeleiding stak in de avond de koppen bij elkaar om een plan voor de volgende dag uit te broeden. Op het terras lukte dit prima en zij gingen tevreden slapen in de bedstede.

 

Zaterdag 10.00 uur, Henk had de tafel vol gezet met een veelzijdig ontbijt waar door de renners en begeleiding van gulzig van gegeten werd. Daarna werd het strijdplan ontvouwen en wisten de renners waar ze op moesten letten en welk wiel er gepakt moest worden. Helaas liep het allemaal anders en kwam van het plan niet veel terecht. Melle kwam ten val en moest voor controle naar het ziekenhuis waar bleek dat behalve wat asfalt eczeem en een zere heup alles gelukkig nog heel was.

Tijmen kwam als nr. 35 over de finish Bram 50 en Niels moest genoegen nemen met een 59ste plek. Edward kon na een lekke band niet meer terug in zijn groep komen en moest de strijd staken.

 

Terug in het huisje werd er een probleem duidelijk. Er moest gegeten worden en Kok Henk zat in het ziekenhuis met Melle en Bram. Via de telefoon werd er een boodschappen briefje door gestuurd met de ontbrekende ingrediënten. Wilco en Rens met op de achtergrond de chef-kok aan de telefoon maakten van de losse onderdelen een heerlijke lasagne die de chef alleen nog in de oven hoefde te schuiven. Ik zeg prima op gelost.

Melle kwam brak terug en was te rustig ( klopt niet) lekker naar bed en rusten. Later die avond was hij weer opgeknapt en had weer praatjes voor 10. (beter!!!)

Zondag vroeg op en het verlies van plek 3 vergeten, met nog 3 man in koers hadden we meer bidon aangevers dan renners maar met het warme weer kon dat geen kwaad. Rens navigeerde de begeleiding naar enkele mooi afsteek plaatsen en zorgde dat wij op tijd bij de verzorgingsstrook waren. Hier ieder van bidons voorzien en op naar de finish. Deze warme en zware koers werd afgesloten met een 54e plek voor Niels, Bram 91 en Tijmen was nr. 95. Meer zat er niet in vandaag, misschien nog een verrassende tijdrit?????

Terug naar het superfood van Henkie en opladen voor de tijdrit. 9,1 km door Bladel raggen op de fiets pijn vergeten en door harken. Niels schitterend op een 19e plaats, Tijmen was nr. 39 en Bram sloot zijn meerdaagse af op plek 92. Nu alle zooi in de tassen, klassement/premie halen en vol gas terug naar Leiden met plek 10 in het ploegenklassement, Niels op plek 32 ,Tijmen 38 en Bram netjes 61ste . Klasse mannen met deze uitslag kan je best aankomen in Leiden. Kort samengevat een geweldig weekend met een fijne groep jongens en super begeleidingsteam.