Van de voorzitter

Zoetemelkdemarrage: heel langzaam wegfietsen uit de kopgroep, ook wel een valse demarrage genoemd. Zoetemelk behaalde zo de wereldtitel in 1985; op kousenvoeten wegrijden.

Zoetemelkpositie: op de tweede plaats staan in het klassement. Toch klopt dit niet steeds met de werkelijkheid, bewijst het palmares van Zoetemelk. Hij won de Tour de France, het wereldkampioenschap, de Grote Herfstprijs en de Waalse Pijl en werd meermaals Nederlands kampioen.

Bovenstaande zijn enkele passages uit het Wielerwoordenboek van Wim en Sam van Rooy en Fons Leroy. Dit boek kreeg ik van Bert Breed. Er is “afgeschreven” in gestempeld, dat verwijst naar de bibliotheek waar Bert werkt. Hij overhandigde me dit boek en adviseerde het bij Swift op de leestafel te leggen. Dat ga ik doen maar ik ga het eerst zelf nog even doorbladeren. Vooruit nog eentje dan.

Stampen: Hard op de pedalen duwen en afzien; stampen tot ge niet meer weet van welke parochie ge zij; zo genadig afzien dat je je totaal leegrijdt en glazig begint te kijken.

Dat ik begin met enkele zoetmelkbegrippen heeft alles te maken met de aanvang van het (voorjaar-zomer)wielerseizoen gekarakteriseerd door de Joop Zoetmelk Classic. Ik zie jullie daar als rijder of als vrijwilliger.

Als je praat van een nieuw seizoen, is er dit keer een nieuwe uitstraling. Dan doel ik op en rond ons clubhuis. Borden en vlaggen van voormalige sponsors, zijn verwijderd en hebben plaats gemaakt of gaan plaats maken voor uitingen van nieuwe sponsors. Rabobank Leiden Katwijk is onze nieuwe hoofdsponsor. Tour de France sponsors, ook wel subsponsors genoemd, zijn: Neuteboom Bike Totaal (was al sponsor) en van Haasteren B.V. Sponsors van het Giropakket zijn: Slagerij Simon van Schaik, Adviesgroep Combined, Bike-in-Balance en Verhagen Leiden. We zijn nog met diverse aspirant-sponsors in gesprek.

Volgend jaar bestaat Swift 100 jaar. De jubileumcommissie vooralsnog bestaande uit de huidige bestuursleden aangevuld met Ellen van Rijn en Wim van Duivenbode gaan in overleg met de diverse commissies, een mooi jaarprogramma neerzetten. Er zijn al fantastische ideeën.

En noteer alvast de datum van de algemene ledenvergadering. Deze zal gehouden worden op 29 maart 2018. Uitnodiging met agenda volgen nog.

Ik wens iedereen een fantastische voorjaar-en zomerfietsseizoen.

Frans van Rijn

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather