van de voorzitter (september 2016)

Van de voorzitter …

Met gepaste trots presenteren wij u de eerste SOLO DIGITAAL! Wat later dan beoogd, maar kwaliteit gaat nu eenmaal boven snelheid! Het is de bedoeling dat de SOLO DIOGITAAL vanaf heden eens per 6 weken gaat verschijnen. De wereld om ons heen verandert in rap tempo en SWIFT verandert mee! De oude vertrouwde SOLO verschijnt in het vervolg alleen nog in digitale versie. Niet alleen levert dit een forse kostenbesparing op, ook kunnen we veel beter inspelen op de actualiteit. Ongetwijfeld zullen er leden zijn die geen afscheid hadden willen nemen van het aloude clubblad, het leven bestaat echter nu eenmaal uit het maken van keuzes. En zoals bij ieder beluit zijn er voor- en tegenstanders, dat is inherent aan het nemen van beslissingen. Als bestuur achten wij dit het juiste moment om over te stappen!

Het wielerseizoen nadert alweer zijn einde, al doen de fantastische rijomstandigheden de laatste weken anders vermoeden! We genieten al weken van een prachtige nazomer!  Voor de profs was het vaak net niet. Net geen gouden medaille op de Olympische Spelen voor Tom Dumoulin, net geen ereplaats voor Steven Kruijswijk in de GIRO en net geen ereplaats voor Bauke Mollema in de Tour de France. Toch waren daar ook de mooie overwinningen van Wout Poels in de voorjaarsklassieker Luik-Bastenaken-Luik, van Tom Dumoulin in de Tour de France, van Robert Gesink in de Ronde van Spanje alsmede van Bauke Mollema in de najaarsklassieker Classico San Sebastian. De dames daarentegen kunnen weer terugkijken op een fraai seizoen met bovendien 2 olympische gouden plakken. Al met al kunnen we constateren dat het Nederlandse wielrennen, na vele magere jaren, de weg omhoog weer is ingeslagen! In een tijdsbestek van 10 jaar (1975-1985) werden Hennie Kuiper, Gerrie Kneteman, Jan Raas en niet te vergeten onze eigen Joop Zoetemelk wereldkampioen, komen die tijden wellicht weer een keer terug?

In de volgende SOLO DIGITAAL gaan we uitgebreid in op alle veranderingen welke bij SWIFT gaan plaatsvinden. In de bijdragen van sommige commissievoorzitters kunt u hier al iets van teruglezen. Namens het bestuur wens ik u nog veel veilige kilometers!

Willem-H. Haasnoot

In dit nummer:

  1. Cursus wegkapiteins Swift
  2. De honderd collen 2016 verslag
  3. Evenementencommissie
  4. Joop Zoetemelk commissie
  5. Ren commissie
  6. Start2Bike voor MTB op Swift
  7. Wintertraining op de Weg 2016
  8. Toertochten 2016
Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather