Stip op de horizon

Beste fietsvrienden,

Het is een understatement maar wel waar, wat een ongelofelijke tijd maken we mee en dan vooral in negatieve zin. Wie had een jaar geleden tijdens de voorbereiding van het fietsseizoen 2020 kunnen denken dat we elkaar heel lang niet zouden zien en dat we onze kilometers voornamelijk alleen zouden moeten maken met ook nog koffie in je bidon in plaats van water.

Maar terugkijkend naar februari 2020 komt naar boven dat er toen al veel werd afgelast omdat er een storm over Nederland raasde die zo’n week of drie aanhield en ervoor zorgde dat er diverse tochten werden afgelast. Een voorbode voor de Coronastorm die ons daarna overspoelde en waar we nu nog steeds mee te maken hebben.

Hoe mooi is het dan dat een al lang niet meer verwachte koudegolf ons eind januari in rep en roer bracht en velen van ons, schaatsen is immers prachtig te combineren met fietsen, weer op natuurijs.

Mijn schaatsen liggen al 20 jaar op zolder en eerlijk is eerlijk daar zijn ze ook niet af geweest, als ik al een flinke schuiver maak terwijl ik alleen maar even de vuilniszak weg breng hoe moet het dan al niet zijn op de smalle ijzers. Maar meerder leden van onze club zijn ook actief op de schaatsen en hebben zich dus ook heerlijk kunnen uitleven.  De ijspret is inmiddels voorbij en het vleugje voorjaar in februari was ook van korte duur maar komende week gaan we naar stabiel, rustig en droog weer. De temperaturen blijven nog wat achter maar de zon gaat zich weer veelvuldig laten zien.

De fiets is inmiddels uit de schuur en in afwachting van wat versoepelingen hebben we de benen al wat getest voor het nieuwe fietsseizoen.

Het aantal besmettingen blijft op een hoog niveau, maar de ziekenhuisopnames en de opnames op de IC lijken wat af te nemen, waardoor het lijkt of we over de 3e golf heen zijn, toch zitten we tot 18 mei nog steeds vast aan een Lock down.

De piek van de derde golf lijkt dus bereikt en iedereen smacht naar wat meer vrijheid. Met de voorstellen die er nu liggen lijkt het erop dat er vanaf 18 mei weer wat meer vrijheid in het verschiet ligt. De opening van fietsseizoen in Maart hebben we niet gehaald maar onze hoop gaat wel uit naar eind Mei/begin Juni, wat zou het dan mooi zijn om weer wat meer met elkaar te kunnen sporten waardoor we als Swift, ook al is het maar vanaf het parkeerterrein, weer wat kunnen organiseren. En je ziet, het clubhuis staat er nog.

Het wordt de komende week eindelijk Lente, zo lijkt het, de temperaturen gaan wat omhoog en de zon laat zich weer wat meer zien, zaak dus om weer wat kilometers te maken ook al kan dat maar alleen of met twee. Maak gebruik van het voorjaars weer en ga op de fiets de omgeving verkennen want ook in deze winter zijn er weer wat nieuwe fietswegen/paden bij gekomen, denk alleen maar even aan De Nieuwe Driemanspolder in de driehoek Stompwijk, Leidschendam en Zoetermeer met 12 km nieuw aangelegde fietspaden.   

Wanneer we weer echt los kunnen is nog onduidelijk maar het programma, met een nieuwe uitdaging als je van wat langere tochten houdt, ligt klaar. Zorg dus dat je er ook klaar voor bent en stap op de fiets om je conditie weer op peil te brengen.

Hopelijk dus tot binnenkort op de fiets.

met sportieve groeten namens Swift,

Leo en Henk