Met Swift rondom het IJsselmeer, juni 2016

Rond het IJsselmeer met de LRTV Swift, juni 2016

Klein rondje IJsselmeer, juni 2016 (alleen voor Swift-leden)

In juni gaan we op voor een Klein Rondje IJsselmeer over ongeveer 243 km met onderweg 3 rustpunten en 4 etappes van ongeveer 60 à 70 km. Van Leiden via Amsterdam over het IJ langs het IJmeer, de Gouwzee en het Markermeer. Langs pittoreske dorpjes en plaatsen als Durgerdam (1e koffiestop), Monnickendam, Edam en Hoorn. Bij Enkhuizen gaan we de Houtribdijk/Markerwaarddijk (27,8 km) over met koffie bij ‘Roadhouse Checkpoint Charlie’, halverwege de dijk. Dan naar Lelystad en langs Batavia Stad/Werf. Via de zo bekende Oostvaardersdijk naar Muiderberg en Weesp. In Weesp is ook de 3e koffiestop voordat we de laatste etappe nemen en via Driemond, De Hoef en Ter Aar weer op Leiden aan rijden.

Een mooie maar ook lange tocht die een goede voorbereiding vereist.

De tocht is op papier uitgezet en gaat medio april/mei worden voorgereden. De bedoeling is ook om een volgauto mee te nemen voor extra bagage of reservemateriaal. Daarnaast bestaat dan de mogelijkheid om deelnemers te laten instappen als er sprake is van mechanisch of lichamelijk ongemak. Let op! Het is natuurlijk wel de bedoeling dat we samen vertrekken en samen weer aankomen.

De gemiddelde rijsnelheid zal ongeveer 27/28 km zijn en als je dat doorrekent kom je uit op een fietstijd van tussen de 09.30 en 10.00. We kiezen een mooie dag uit en vertrekken zo rond de klok van 07:00 uur vanuit SWIFT. Zonder calamiteiten en rekening houdend met de 3 rustpauzes zijn we dan tussen 19:00 en 19:30 uur weer in Leiden.

Na afloop laten we door Chinees-Indisch-Thais Restaurant Woo Ping een heerlijke maaltijd bezorgen in het clubhuis en praten we na over deze bijzonder fietstocht. De vrouwen/mannen kunnen dan aansluiten en dan maken we er nog een gezellige avond van.

De kosten die we zullen omslaan over alle deelnemers hebben betrekking op de benzine voor de volgauto en de maaltijd in het clubhuis.

De tocht gaat in ieder geval door want er hebben zich in principe al 18 deelnemers gemeld. Maar iedereen heeft een voorkeur voor een bepaalde periode in juni en kijkend naar die voorkeur gaan we nu voor de periode zaterdag 11 juni tot zondag 26 juni. Binnen die twee weken plannen we dan een datum, dat gaat in principe een datum in het weekend worden maar afhankelijk van de weersomstandigheden zou het ook een donderdag of vrijdag kunnen zijn.

De voorbereidingen gaan de komende maand van start maar je kan je nog steeds aanmelden. Laat weten of je zin hebt om deze uitdaging aan te gaan en meldt je voor 1 mei 2016 via de mail aan bij ondergetekende, dan maken we er een bijzondere dag van.

Leo van Leeuwen (email hidden; JavaScript is required), Toercommissie LRTV Swift