Einde van het toerseizoen

Beste fietsvrienden,

De nieuwe Corona maatregelen van maandag en dinsdag hebben het toerbestuur tot nadenken gezet over de laatste maand van het officiële toerseizoen.

Gezien de nieuwe beperkingen, sluiting clubhuis, met maximaal 4 personen mag je een gezelschap vormen (een gezelschap is een groep mensen die samen ergens aan deelnemen of die zich samen ergens ophouden), dringend advies tot het dragen van een niet medisch mondkapje in alle publieke binnenruimtes (rust café), hebben we besloten om als vereniging geen toertochten meer te organiseren in de maand oktober.
Dat betekent dus dat zaterdag 3 oktober de geplande Vechttoer niet door gaat en dat ook de andere tochten voor de maand oktober worden geannuleerd.

We zien te veel problemen opduiken als we het reguliere programma voor de maand oktober afwerken zoals de bedoeling was, met name ook omdat de bewegingsvrijheid wordt belemmerd door de huidige maatregelen.

Je mag maar met maximaal 30 personen in een rust café zijn en dat is zeker voor de zondagritten een probleem en mogelijk moet je daar dus ook mondkapjes dragen.

Gisteren hebben we in Stolwijk al meegemaakt wat dat in de praktijk gaat betekenen, daar geen mondkapjes maar wel afgetekende zitplaatsen waar je ook geacht werd om te blijven zitten en alleen maar op te staan als het daadwerkelijk noodzakelijk was. Daarnaast is de maximale groepsgrootte voor restaurants en cafés op 4 personen gezet en zou dat dus ook tot problemen kunnen leiden als wij met een grote groep binnen komen voor de koffie.

Met andere woorden we zijn weer een beetje terug bij de situatie van voor 1 juli, toen het clubhuis ook gesloten was en we onderling afspraken maakten om te gaan fietsen.

Dat is ook de huidige situatie voor de maand oktober, we verwachten niet dat Rutte over drie weken gaat zeggen we draaien de laatste maatregelen weer terug.

Als het goed gaat zal hij de maatregelen handhaven en als het niet goed gaat zitten we weer in een “intelligente Lock down” en zijn we nog verder van huis.

Dat betekent voor de maand oktober dat je wel weer individueel of met een groepje (er zijn geen beperkingen v.w.b. de groepsgrootte bij sportactiviteiten) kan fietsen maar dat de tochten dus even niet worden georganiseerd door Swift. Bij het onderling afspreken voor het rijden van tochten kan je gewoon verzamelen op de parkeerplaats voor het clubhuis.

Wekelijks stuur ik de route van de geplande toertochten mee in de mail, waardoor je in de gelegenheid bent om de tochten te rijden als het je uitkomt.

We vinden het heel vervelend maar het is even niet anders.

Namens het Toerbestuur,
Henk Kern
Leo van Leeuwen