Donderdag 14 november: informatiebijeenkomst over de “the Ride”

SWIFT organiseert informatiebijeenkomst over ‘The Ride’

Op donderdagavond 14 november organiseert de Leidse Ren- en Toervereniging Swift een informatiebijeenkomst voor deelnemers aan The Ride en The Ride Pyrenees.

The Ride is een heroïsche fietstocht van Italië naar Nederland. In 8 etappes fietsen de deelnemers ‘van de voet van de Stelvio naar de top van de Cauberg’. Daarbij worden ze volledig ondersteund door een professionele organisatie bestaande uit circa 70 vrijwilligers. Ook wordt gezorgd voor een professionele sportkeuken, routebegeleiding door motards en ambulances; technische ondersteuning door mecaniciens van Shimano Service Center en medische ondersteuning door fysiotherapeuten en masseurs. Tijdens de tocht worden unieke beklimmingen en mooie vergezichten bedwongen en 8 landen aangedaan. Naast de start in Italië en de finish in Nederland doen de fietsers Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en België aan. The Ride is van 7 juni tot en met 14 juni waarbij er plaats is voor 250 deelnemers.

The Ride Pyrenees is een prachtige wielertocht door de Pyreneeën in 6 etappes, 775 km en 16.000 hoogtemeters. Tijdens deze tocht worden mythische cols als de Peyresourde, Tourmalet, Col d’Aubisque, Hautacam en Luz Ardiden beklommen. Er wordt overnacht op 3 verschillende, goede campings in het fietsgebied. Ook The Ride Pyrenees wordt ondersteund door een groot aantal vrijwilligers en een professioneel team in voeding, technische ondersteuning, medische- en route begeleiding. Er is plaats voor 150 deelnemers.

Praktische informatie

Locatie: Clubgebouw L.R.T.V. Swift

Adres: Willem van der Madeweg 1, Leiden

Programma: 19.30 uur:  inloop

20.00 – 21.00 uur: Presentatie The Ride

21.00 uur: Vragen en napraten

 

Meer informatie over The Ride en The Ride Pyrenees:

 

Website The Ride: https://www.the-ride.cc/

Facebook The Ride: https://www.facebook.com/THERIDE.CC

Website The Ride Pyrenees: https://www.the-ride-pyrenees.cc/

Aanmelden voor deze avond (ook voor pers) kan via: https://www.the-ride.cc/informatie-avonden?fbclid=IwAR1jYodJc2gCp3uuGLGsSB_F9U5Tm4vo5dUpWYgcQ_G3odB_9GOo41hzxdA