Van de voorzitter

Beste en gewaardeerde Swifters,

En ineens is het dan toch weer lente en wordt er bij Swift en tot in de verre omtrek weer getoerd en gekoerst. Het CK-weg op de Bult op 1e paasdag had nog veel van een veldrit, althans gemeten aan de hoeveelheid modder op renner en fiets, maar het plezier van de deelnemers en toeschouwers was er niet minder om. Gisteren hebben velen van ons in de zon kunnen genieten van het CK aangepast wielrennen, dat was echt een feestje! Er is flink gekoerst, niemand heeft zich weggestoken en zo kregen we allemaal zeer verdiende winnaars. Bij een mooi zonnetje was het ook nog een prachtige dag voor de deelnemers en de toeschouwers, verderop in deze Solo vindt u het verslag.

Dit jaar willen we ook met extra activiteiten en evenementen de positie van Swift als brede vereniging wat verder versterken. Natuurlijk omdat we het leuk vinden om allerlei activiteiten voor de fiets te organiseren maar ook om weer wat aantrekkelijker voor bestaande en aspirant leden respectievelijk te blijven en te worden.

Met een aantal enthousiaste leden van de rencommissie aangevuld met mountainbikers is een MTB-parcours ontworpen. Daarbij is bijkomend doel om de achterkant van het parcours beter af te dichten met natuurlijke materialen zodat toevallige passanten, kleine kinderen vooral, op de fiets, wandelend, met of zonder hond niet zomaar tussen de wielen kunnen belanden. Het is nog even spannend of het plan ook echt doorgang kan vinden en of de ontwikkeling al dit jaar door de gemeente ter hand zal worden genomen. We zijn echt positief, vandaar dat deze voorzitter de huid al verkoopt voordat de beer geschoten is. Duimen dus!

Ten slotte: ik neem aan dat velen van ons de pijnlijke valpartijen in Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Baskenland meegekregen hebben. Op professioneel niveau loopt de discussie m.b.t. het creëren van een veiliger koers voor het peloton al jaren, daarom blijft het idee dat deze valpartijen onnodig zijn mij wel in de keel steken. Veiligheid is en wordt steeds belangrijker, niet alleen op professioneel niveau maar op alle niveaus. Mijn vriendelijk maar ook dringend verzoek aan jullie allemaal, let daarop, houd echt rekening met je medeweggebruikers. De verstandigste is de handigste!

Ik wens iedereen veel genoegzame toerkilometers en succes in pittige koersen toe!

Grote fietsgroet!

Hans Baars