Swift Woensdagavond Training − in twee tempogroepen

De zomertijd is ingegaan en de dagen lengen. Eindelijk kunnen we dan ook weer eens ’s avonds gaan fietsen. Daarom organiseert Swift gedurende deze zomertijdperiode de midweekse groepstraining op de weg, bestemd voor alle leden die hieraan willen meedoen. Met ingang van 3 april starten we wekelijks op de woensdagavond om 19.00 uur vanaf het clubhuis voor een tempo/duurtraining van 55 kilometer over een veilig en vast rondje door de polder. We gaan hiermee de gehele zomer door tot en met de eerste woensdag van september.

Bij de opkomst van een voldoende aantal deelnemers rijden we in beginsel verdeeld over twee verschillende tempogroepen. Voor de rustige duurtraining hebben we de groep met een gemiddelde snelheid van 30 km/u. Daarnaast is er de tempotraining voor de vermaarde ploeg van Speedtoerders met een gemiddelde snelheid van rond (of boven!) de 35 km/u. Deze activiteiten zijn speciaal bedoeld voor alle toerders, trimmers en renners die graag de drukke werkweek een keer willen onderbreken met een sportief avondritje in het peloton. 

We volgen hierbij elke week dezelfde vlotte en overzichtelijke route. Starten richting de Kanaalweg en dan achterlangs de Vlietlanden (de oostzijde) naar Leidschendam, dan linksaf door de Driemanspolder over de fietsbrug, verder over de bult van het Buytenpark in Zoetermeer, door de Geerpolder rechtsaf naar Benthuizen, langs het Bentwoud en de Hogeveenseweg richting Boskoop, en daarna bij de watertoren linksaf richting Alphen, en terug naar Leiden over het fietspad langs de N11. 

De eerste en laatste weken van het seizoen kan de route iets worden ingekort om nog voor het donker binnen te zijn. We rouleren en groupe in een strak tempo met regelmatige aflossingen en zonder demarrages. Ieder Swiftlid is welkom om zich aan de start bij een van beide groepen aan te sluiten.

Namens de toercommissie,

Henk Kern