Van de Barcommissie

Pinnen, ja heel graag!!

Het bestuur wilde graag Pin Only betalingen invoeren. De reden: geen cashgeld in huis is veiliger, het werk van de penningmeester wordt lichter en het maakt het voor barmedewerkers op de langere termijn gemakkelijker.  Bovendien willen de barcommissie en het bestuur graag een goed overzicht van de verkoopcijfers hebben om op die manier de voorraad te kunnen aanvullen. Ons plan is nog niet haalbaar gebleken. Er zijn mensen die per se cash willen blijven betalen.

Vanaf begin oktober hebben we daarom de kassa aangepast met een mogelijkheid om ook contante betalingen aan te slaan. Zo kunnen we toch goed bijhouden wat de verkoop is. Voor de veiligheid merken we nog een keer op: hoe minder cash geld op Swift aanwezig is, hoe veiliger het is. Dus: Pinnen, ja heel graag!!

Werken met de kassa…

We kunnen nu met de kassa pinnen, op krediet wegschrijven voor je commissie en cash verkopen. Er hangt een korte handleiding voor de barmedewerkers naast de kassa. Inmiddels is de barcommissie heel bedreven geworden met de kassa. Sta je wel eens achter de bar, en weet je niet precies hoe de kassa werkt? We helpen je graag! Maak via je commissievoorzitter een afspraak met Willem Smid of Margreeth Slok.

We mogen weer schenken!

Omdat onze drankvergunning (al een aardige tijd) was verlopen hebben twee Swifters een horecadiploma gehaald. Dit diploma  heet   “leidinggevende”. Met deze twee leden met diploma en na een hoop papierwerk heeft Swift nu weer een schenkvergunning gekregen van de gemeente Leiden. De vergunning staat, met alle andere stukken die erbij horen, in een plastic mapje op de bar. Graag daar laten staan.

Hoe schenk jij? 

Sta je wel eens achter de bar en verkoop je dan ook alcohol? Haal dan je “Instructie Verantwoord Alcohol schenken”, IVA. Het kost je ongeveer een half uur en het is gratis. Wat houdt het in? Samen met Willem of Margreeth beantwoord je een aantal vragen in een computerprogramma. De meeste vragen zijn erg vanzelfsprekend. Sommige zijn lastiger, die doen we samen. Heb je de vragen afgewerkt, dan krijg je een IVA op jouw naam. Daarmee mag je, op Swift, legaal achter de bar alcohol verkopen. Iedereen haalt het certificaat, daar zorgen we voor. Meld je aan bij email hidden; JavaScript is required

Activiteit met hapjes en drankjes?  Graag even plannen!

De afspraak is nog steeds dat je voor je commissie of activiteit zelf iemand regelt voor achter de bar. Uiteraard kun je de leden van de barcommissie vragen. Wanneer we kunnen, zullen we zeker inspringen. Wil je iets speciaals schenken of te eten aanbieden? Geef dit ruim van tevoren aan, dan kunnen we het voor je inkopen door een mail te sturen naar  email hidden; JavaScript is required