Succesvolle clinic aangepast wielrennen op het het Basalt Revalidatiecentrum in Leiden

Op woensdag 25 september vond het eerste KidsSportEvent plaats in en buiten de grote sporthal van Basalt revalidatiecentrum in Leiden.
Kinderen met een beperking in welke vorm dan ook konden een heleboel gave sporten uitproberen. De bedoeling daarvan is om kinderen – en natuurlijk ook de ouders – te helpen bij het vinden van een passende sport.
Ook het aangepaste wielrennen van LRTV Swift was daar met een clinic aanwezig. We hadden gewone racefietsen bij ons maar ook handbikes en driewielers stonden ter beschikking. Veel kinderen hebben op een bij hen passende fiets of handbike gezeten en geprobeerd hoe het gaat om een stukje te fietsen. De meeste kinderen vonden dat erg leuk. In een paar keer heen en weer rijden zag je na soms aanvankelijke angst het plezier toenemen. Wielrennen voor deze jeugd kan niet zonder het enthousiasme van de ouders, dus ook daar hebben we ons in woord en daad op gericht. Dit leverde ons uiteindelijk een leuke lijst met mensen die overwogen om ook eens bij ons op Swift te komen kijken, of lid te worden.  Speciaal daarvoor hebben we een extra training ingelast voordat we het seizoen afsluiten.
Aangepast wielrennen valt, of staat ook met het beschikbaar zijn van de juiste aangepaste fietsen. Aankomende winter willen we dan ook bezien welke fietsen we extra nodig hebben om deelnemers te kunnen ondersteunen met een passende fiets of handbike. We willen daarvoor het geld, ruim  525,- Euro, inzetten dat de Swift ladies op een benefiet marktplaats in februari 2019 hebben verzameld en het geld wat wij hebben ontvangen bij de collecte fonds gehandicaptensport.
Wij willen de Swift ladies nogmaals bedanken voor deze gift aan de commissie aangepast wielrennen.