Van de voorzitter

Zondagavond: Max Verstappen heeft in Mexico gewonnen en mijn gedachte zijn bij mei 2019, het weekend dat Leo organiseerde. Wij gingen toen met 28 personen naar Dalfsen en reden daar de Col du VAM. En laat dat nu de plaats zijn waar de Europese kampioenschappen veldrijden dit weekend waren met Nederlands succes. Zaterdag was het Lucinda Brand die Europees kampioene werd en vandaag sprong er één tussen de Belgen uit, nee niet Mathieu van der Poel, hij deed niet mee, maar Lars van der Haar. We zijn nu een echt veldritland!  

Nog een maandje en dan kunnen we op onze eigen Bult genieten van nationale veldritwedstrijden. Het parcours bij Swift wordt als een van de mooiste in het westen van het land gezien en daarom kunnen er wederom nationale wedstrijden worden gereden.  Zaterdag 4 december de jeugd, de categorieën 1 tot en met 7. Op zondag de overige categorieën zowel voor mannen als vrouwen.  Hopelijk gooit corona geen roet in het eten. Aan de huidige maatregelen, enkel QR-code laten scannen als je het gebouw in wilt en 18 jaar of ouder bent, zijn we al een beetje gewend. 

Dit zomerseizoen konden fietsactiviteiten doorgaan en kon de dinsdagavondcompetitie plaatsvinden, letterlijk onder de vlag van Raas bikes, onze hoofdsponsor. Naast de renners vanaf jeugd t/m amateurs konden ook de toerfietsers hun tochten maken. Zeker met het mooie weer in september en oktober, zijn er heel wat kilometers afgelegd. Een dag was het echter geen mooi weer. Op 2 oktober, tijdens de Taptoe, bleef het de hele tocht hard regenen. En we vielen ook niet in de prijzen. Dit in tegenstelling tot de voorgaande keer. In ons jubileumjaar 2019 wonnen we de Cornelis Joppensprijs.   

In Glasgow vindt momenteel de klimaattop plaats. Er moet heel veel actie worden genomen, zeker in Nederland, dat er wel heel slecht vanaf komt. Bij Swift gaat de verduurzaming verder. Afgelopen periode is in het hele clubgebouw ledverlichting aangebracht. Plannen voor zonnepanelen worden op dit moment voorbereid. Vanuit de bouw-en onderhoudscommissie, tezamen met de rencommissie, is een keuze gemaakt voor een nieuw onderkomen van de jury.  Deze is gekocht en zal worden geplaatst in de periode half januari 2022 – half maart 2022. Dus bij De Joop Zoetemelk Classic op 19 maart zitten we er netjes bij. 

Ik wens jullie veel leesplezier met deze Solo. Er is voor ieders wat wils te lezen. Ik hoop voor een ieder mooie laatste maanden van dit jaar waarin hopelijk corona niet de scepter zwaait. 

Frans van Rijn

Voorzitter