Succesvol NCK Tijdrijden voor Swift

Na een jaar virusdroogstand werd op zaterdag 2 oktober 2021 het 103e Nederlands Clubkampioenschap Tijdrijden gehouden. Dit NCK was sinds 1976 niet meer gewonnen door Swift, maar de afgelopen jaren is gebouwd aan sterke ploegen die zich in de klassementen steeds hoger konden plaatsen. Dit jaar stonden een heren-, een dames- en een junioren/nieuwelingenploeg aan de start van de tijdrit door de Flevopolder.

Alle categorieën startten met een stuk over het bochtige parcours van Flevonice, waarna de dames en de junioren 39 en de heren 51 kilometer door de wind reden. 

In het kort onze ervaringen tijdens deze koers:

Wij stonden na een spannende selectie, waarin Norbert van der Straaten werd aangewezen als de reserverenner, aan de start met zes SwABo-renners: Jorick Heijn, Vincent Fackeldey, Erik van Lakerveld, Jurjun van de Velde, Sjoerd Botter en ondergetekende. De ploeg was samen goed voor een respectabel aantal deelnames, waar Erik de grootste bijdrage aan leverde door zijn 21e NCK te rijden. Deze ervaring, in combinatie met de power van Jurjun en Sjoerd (die dit NCK op zijn koersfiets met opzetstuur reed, wat hem niet deerde) en de snelheid en het tactische inzicht van Jorick en Vincent, zorgde ervoor dat er met wind mee slim werd omgesprongen met kracht, en dat er nog voldoende vermogen was om de snelheid met wind tegen boven de 46 km/u te houden. Dat bleek uiteindelijk ook de crux om op de 11e plaats in het klassement te komen. Ploegleider van dienst en Bollenstreker Ton van Duijvenbode kon zich tevreden in de handen wrijven. Ook de dames- en de juniorenploeg reden naar een plaats in de eerste helft van de klassementen, waarvoor hulde! Op naar een top-10-klassering voor alle Swift-ploegen in 2022!

Tim Christen