Jeugdronde de Bult van 22 april 2017

De zaterdag begon al vroeg voor sommige vrijwilligers. De baan controleren, wandelpaden afzetten, jury-hok gereed zetten en de materiaalcontrole in orde maken. Ook in de kantine was het vroeg druk, vanwege het uitstallen van alle spullen voor de verloting. De jeugdleden hadden aan familie en diverse winkeliers spullen gevraagd voor de verloting. Door sommige kinderen en ouders waren allerlei lekkere taarten, cakes etc. gebakken wat ook weer verkocht kon worden.
Vooraf was bekend dat het een drukke en lange dag zou worden. Het was namelijk een kwalificatiewedstrijd voor het NK. Maar niet alleen voor district Zuid-Holland maar ook voor het district Midden. Deze dag stonden maar liefst 300 kinderen ingeschreven voor de wedstrijden. In categorie 4, 5 en 6 waren zoveel aanmeldingen dat ze over het maximaal aantal deelnemers gingen. Hierdoor werden deze wedstrijden tussen de jongens en meisjes apart verreden. De eerste wedstrijd begon om 11.00 uur en de laatste ging om 16.30 van start.
Er waren de hele dag veel ouders aanwezig om te helpen. Ook hadden drie nieuwelingen zich gemeld die de materiaal controle in de ochtend wilden verzorgen. Ze wilden deze dag graag wat voor de jeugd doen. Daar waren wij natuurlijk heel blij mee. Verschillende jeugdleden kwamen ook helpen met de verkoop van de loten en voor het uitreiken van de prijzen. De opbrengst voor de verloting zou namelijk ten goede komen voor het jeugdkamp, dus daar wilden ze wel wat extra voor doen. Aan het einde van de dag was de tafel leeg en alle baksels op. Alles bij elkaar heeft de verloting ongeveer € 550,00 opgeleverd. Hartelijk dank voor iedereen die hieraan heeft mee geholpen.
Hieronder de uitslagen van de Swift renners:
– Categorie 2 (totaal 23 deelnemers): één deelnemer van Swift; Imme Kok haalde een mooie 12e plaats
– Categorie 3 (totaal 33 deelnemers): hier stonden vier Swifters aan de start; Maurits Buiter 2e, Max de Lincel 3e, Daniel Weeder 15e en Femke Verhagen op een 28e plaats.
– Categorie 5 meisjes (totaal 23 deelnemers): Lisa van Belle kwam op een nette 6e plaats binnen
– Categorie 5 jongens (totaal 41 deelnemers): drie Swifters aan de start met Tom van de Water 16e, Sven van der Klauw 20e en Igor Ouwerkerk op een 33e plaats
– Categorie 6 jongens (totaal 39 deelnemers): twee deelnemende Swifters; Christiano Wilshaus 25e en Martijn Weeder op de 26e plaats
– Categorie 7 (totaal 47 deelnemers): als laatste startten zeven jongens van Swift; Matyas Kopecky 11e, Sam Kerkvliet 24e, Rindert Buiter 28e, Jelle Verhagen 32e, Daan Droog 46e en Jip van der Klauw op de 47e plaats.
Het was 17.30 uur toen de laatste wedstrijd was afgelopen en we alles konden opruimen. We kunnen weer terug kijken op een geslaagde dag met mooie wedstrijden (gelukkig geen valpartijen) en veel publiek.