SWIFT ONTWERPT FIETSROUTE VOOR JUBILERENDE UNIVERSITEIT LEIDEN

In november vorig jaar is Swift door de Universiteit Leiden gevraagd om een fietsroute te maken voor het jubileumjaar 2019

Dit jaar bestaat de Universiteit Leiden 444 jaar en het leek een leuk idee om speciaal daarvoor een recreatieve fietsroute te maken van 44,4 km.

Die fietstocht moest gaan vanaf een locatie van de Universiteit in Leiden naar een locatie van de Universiteit in Den Haag en weer terug naar Leiden.

Maar meer in het bijzonder moest de afstand 44,4 km worden en dat was in de afgelopen wintermaanden even puzzelen.

Dat is gelukt en er is een route ontstaan vanaf Leiden via de duinen naar het Universiteitsgebouw aan de Wijnhaven in Den Haag.

Op de terugweg werd het Haagse Bos doorkruist en via Voorschoten werd na 44,4 km Leiden weer bereikt.

De routebeschrijvingen liggen bij diverse hotels in de regio, bij Swift en de VVV en zijn ook digitaal (www.universiteitleiden.nl/444/fiets ) beschikbaar.

Het hele jaar 2019 blijft de route beschikbaar.

Op zaterdag 11 mei is de route officieel geopend door ongeveer 220 deelnemers die voor deze speciale gelegenheid konden starten vanaf het Universitair Sportcentrum Leiden aan de Einsteinweg in Leiden. Swift heeft ook hieraan zijn medewerking verleend door de route met een aantal vrijwilligers volledig uit te pijlen. Een mooi voorbeeld van hoe een samenwerking tussen twee heel verschillende partijen tot stand kan kunnen komen en goed voor onze naamsbekendheid in de regio.

Leo van Leeuwen