JUBILEUMTOCHT SWIFT 100 JAAR zaterdag 20 juli

Na de feestelijkheden op de dag dat we daadwerkelijk 100 jaar bestaan gaan we zaterdagochtend van start voor de Jubileumtocht over 50 of 100 km. Voor een rustcafé voor de lange afstand hebben we gezocht naar een sportvereniging met de naam SWIFT en daarbij zijn we uitgekomen bij de korfbalvereniging A.S.V. Swift in Amsterdam vlak bij Artis. Het toeval wil dat de korfbalvereniging in 2018 ook haar 100-jarige bestaan heeft gevierd.

De lange afstand is dus te gast in de gezellige kantine van A.S.V. Swift, de korte afstand van 50 km drinkt koffie bij Sjaak en Joke van Café-Partycentrum “Keijzer”.

De route loopt via Leiderdorp en Nieuwe Wetering naar de Ringvaart waar vlak voor Leimuiderbrug de splitsing plaatsvindt tussen de 50 en de 100 km. De 50 km drinkt dan koffie in Leimuiden en gaat over Papeveer en Ter Aar weer terug naar Leiden.

De 100 km rijdt via het Amsterdamse Bos naar de koffie om dan via het Amsterdam-Rijnkanaal, Driemond, Abcoude, Vinkeveen en Nieuwveen weer richting clubhuis te gaan.

Er wordt voor met name de lange afstand gereden met voorrijders, dat betekent dat voor alle (toer)groepen vanaf de Speedtoer wordt geprobeerd om voorrijders te werven die deze dag tot een succes kunnen maken.

Dat betekent ook dat de groepen niet allemaal tegelijk zullen vertrekken, maar om en om van start zullen gaan.

Noteren dus in je agenda zaterdag 20 juli Jubileumtocht 50 of 100 km, starttijd vanaf 08:30 uur.

Leo van Leeuwen