De jeugd

SAVE THE DATE – Swift Jeugdkamp

We gaan weer op kamp en wel het weekend van vrijdag 6 t/m 8 september. Dit jaar verlaten we de Veluwe en nemen we de boot naar TEXEL!!! Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk.

Op kamp

Ready2Race Schoolclinics

Op 8 en 9 april werd voor het 2e jaar op rij de Ready2Race schoolclinic georganiseerd op het wielerparcours bij LRTV Swift. Diverse basisscholen uit de regio zijn aangeschreven en konden zich opgeven. Ready2Race is een concept van Team Visma | Lease a Bike met als doel op een laagdrempelige manier kennismaken met de wielersport. Een van de manieren waarop Ready2Race dit doet is middels schoolclinics. Rond de 200 kinderen verdeeld over 2 dagen, hebben in groepen van 30 kennisgemaakt met het wielrennen. Het weer was ons goed gezind en de kinderen waren enthousiast. Na afloop kregen alle kinderen een sticker waarop een QR code staat waarmee meer informatie op de site van LRTV Swift gevonden kan worden. Wie weet leidt dit ook naar een aantal nieuwe jeugdleden, wij houden de emailbox in de gaten.

Start Wegseizoen

Na een zeer modderig, nat en koud veldrijseizoen, is eind maart het wegseizoen begonnen. Elke dinsdag en donderdag staat er een groep enthousiaste trainers klaar om de jeugd van Swift veilig en met plezier te trainen. 

Daarnaast zijn ook de eerste KNWU en MWW wedstrijden gereden en we hopen natuurlijk op mooie resultaten. En ook dit wegseizoen zal LRTV Swift een aantal jeugdwedstrijden organiseren. We beginnen met de 2e kermisronde Oegstgeest op Koningsdag. Op 25 mei vindt er een KNWU wedstrijd plaats en in het eerste weekend van juli zal er een MWW georganiseerd worden. Wil je meedoen aan een KNWU wedstrijd, schrijf je dan in via de website van de KNWU. Wil je meedoen aan de MWW, stuur dan een mail naar:

email hidden; JavaScript is required">email hidden; JavaScript is required

Schoolsport071

Een andere manier waarmee we kinderen uit de regio proberen te enthousiasmeren voor het wielrennen, is de deelname aan het programma 071Schoolsport. Dit is een initiatief van de Gemeente Leiden. Kinderen uit de regio kunnen uit een lange lijst van sporten kiezen, waaronder veldrijden in de winter en wegrijden in het voorjaar. Begin april zijn we van start gegaan met het aanbod wegrijden. Gedurende 6 woensdagen laten we een groepje van 4 kinderen kennismaken met het wielrennen.

Voor meer informatie houd de site in de gaten

Jeugd bij de JZC