2015 was super, wordt 2016 beter?

bannerHet seizoen is afgelopen. In een jaar waarin de Swift Nieuwelingen en Junioren beter dan ooit hebben gepresteerd. Zowel individueel als in teamverband.

Na de klassiekerwinst in 2014 was het moeilijk om aan het verwachtingspatroon te voldoen maar dat is meer dan gelukt. Geen rode draad van valpartijen zoals in voorgaande jaren. Alleen Luuk en de trainer zelf waren niet bestand tegen de landing en liepen botbreuken op.

Swift deed in heel veel wedstrijden mee op het voorste plan. De oogst van 3 maal winst in de criteriums van Melle en Niels, de 7e plek van ons tijdritteam op het nationaal kampioenschap op amper 30sec van het podium  en het sterke rijden in de klassiekers  zijn het resultaat.

Daarnaast hebben we ook een cyclocrosser die inmiddels 7 overwinningen heeft behaald waaronder de internationale crossen in het Belgische Ronse en op de Koppenberg. En het seizoen voor deze Swift wonderboy is nog niet ten einde. Tomas heeft z’n batterij weer opgeladen voor een tweede seizoenhelft.

Dit alles is mede mogelijk gemaakt door de stabiele basis die het totale begeleidingsteam voor de renners mogelijk maakt.

Ik wil graag al onze sponsors bedanken voor de financiële steun. Tijdens de nacht van 2 oktober in een Leidse kroeg heb ik van onze hoofdsponsor van het eerste uur Erik Bunnig de toezegging gehad dat hij voor het komende seizoen weer op onze wielerbroek staat. En daar zijn we heel erg blij mee.

Succes wil ik wensen aan de renners die ons gaan verlaten en dan met name Bob en Brammetje en Brett. Onze Bob word toch maar mooi professioneel wielrenner in Amerika bij het diabetesteam United Healthcare.

Ook wil ik de begeleiders van het afgelopen seizoen bedanken. Wilco, Bram, Jeroen, Petr, Johannes, Hans, Gertruud, Pim,  Jacqueline en natuurlijk Bertje en al degene die ik vergeten ben voor hun tomeloze inzet.

Op naar 2016. Hopelijk blijven al onze sponsors bereid om het team te blijven ondersteunen en kunnen we doorgaan op de ingeslagen weg.

Ik wens iedereen een gezond en succesvol 2016.

Afz. ploegleider/animator/trainer Joris.