Mini Cyclo-Cross Competie

Ook dit jaar is er een Mini Cyclo-Cross Competitie in onze regio. Dit zijn laagdrempelige wedstrijden die veldrijders de kans geven om naast hun training ook enkele wedstrijden te rijden. De wedstrijden zijn voor iedereen toegankelijk en het plezier van de sport staat voorop. Voor alle deelnemers die minstens de helft van de zes wedstrijden hebben gereden is er aan het eind een beker.

Inschrijven
Je moet je vooraf inschrijven om mee te kunnen fietsen door een mailen te sturen aan email hidden; JavaScript is required met naam en transpondernummer. Er is geen inschrijfgeldEen licentie of basislidmaatschap is wel nodig.

Renners dienen zich op de dag zelf voor iedere wedstrijd te melden, en een rugnummer op te halen, welke na afloop van de wedstrijd direct weer wordt ingeleverd.

Indeling
De renners(sters) worden ingedeeld volgens de gebruikelijke categorie indeling.  

Fietsen
Toegestaan zijn: veldfietsen met een klassiek- of een mountainbike stuur of mountainbikes (zonder gemonteerde bar-ends).

Ook de verzetten moeten conform de KNWU regels worden nageleefd. Dit geldt niet voor mountainbikes. Een transponder is niet verplicht.

Promoveren
Net als bij de MWW kunnen kinderen promoveren, na 3x top 5 incl. minimaal 1x winst. Promoveren is verplicht. Je kind kan 1x promoveren. Twee categorieën hoger rijden is echter niet verstandig en daarom niet mogelijk. Mocht je kind 2x promoveren (dan zijn er al minimaal zes wedstrijden gereden) dan stopt de deelname.

 

Wedstrijdoverzicht MCC 2019-2020

Za / zo Datum Starttijd Vereniging
Zaterdag 9 november 11.00 uur RWC Ahoy
Zaterdag 23 november 11.00 uur Wielerclub de Waardenberg
Zaterdag 7 december 11.00 uur Westland Wil Vooruit
Zondag 15 december 12.00 uur WV Avanti
Zondag 12 januari 11.00 uur Swift
Zaterdag 18 januari 11.00 uur GRTC Excelsior
Zondag 2 februari 11.00 uur RWV de Spartaan

Voor meer informatie kijk ook op www.miniwegwedstrijden.nl