Jeugdveldrijden 2019-2020 begonnen

Beste ouders,

Het nieuwe veldrijseizoen is begonnen bij Swift. De kinderen van de basisschool en diegene die vrij zijn kunnen op woensdagmiddag van 14.00 uur tot 15:30 uur trainen. Voor de kinderen die dan niet kunnen is er op dinsdagavond de gelegenheid vanaf 16:45 uur. Voor deze groep heb je het best al wat ervaring nodig. Dit jaar is opnieuw een mooie parcours aangelegd bij Swift, waar ook binnenkort de eerste wedstrijden van het seizoen worden gereden.

Als je kind mee wil fietsen, zorg dat de veldrij (of MTB) fiets in orde is: crossbanden met noppen erop, bidonhouder eraf! Fietsschoenen moeten ook geschikt zijn om op te rennen door het veld (MTB schoenen zijn perfect). En natuurlijk zorgen dat de kleding van je kind past bij de temperatuur. Hou er rekening mee dat ze ook lekker modderig kunnen worden!  We hebben helaas geen leenfietsen voor het veldrijden.

Het jeugdverzet bij het veldrijden is verruimt, zodat je met dezelfde tandwieltjes kan rijden als het wegseizoen. De nieuwe normen voor het veldrijden:

categorie 1 & 2: 5,61m
categorie 3 & 4: 5,94m
categorie  5 & 6: 6,31m
categorie  7: 6,73 m

Meer info: https://www.knwu.nl/kenniscentrum/renner/verzetten

Vriendelijke groet,

Het Jeugdbestuur