Nieuwsbrief Jeugd 2017

                        

  Beste jeugdleden en ouders,

Het nieuwe fietsseizoen staat al weer voor de deur. De jeugdtrainers hebben inmiddels rond de tafel gezeten om van alles te bespreken en hebben er veel zin in.

Uiteraard willen wij graag dat iedereen weer veel plezier beleefd aan het racefietsen. Dat was volgens ons afgelopen jaar goed gelukt, zowel bij de trainingen, wedstrijden maar ook buiten de wedstijden om.

De trainingen worden ook dit jaar weer geleid door Barry Kerkvliet. Daarnaast zijn er nog verschillende mensen die hem hierbij assisteren.

Maar wij kunnen nog mensen gebruiken om te assisteren bij trainingen. Lijkt het je leuk om ons ook hier bij te helpen (en in bezit van een racefiets)laat het dan ons weten en zullen we daar zeker gebruik van maken komend seizoen.

De eerste wegtraining 2017 start op dinsdag 21 februari om 17:00 uur.

Wanneer de zomertijd is ingegaan dan starten de trainingen om 17:30 uur.

Wat heb je nodig  bij een training:

  • Volle bidon
  • Reserve binnenband
  • Onder de 15 graden arm en beenstukken (jasje lange mouw, handschoenen lange vingers)
  • Warme kleding voor na de training wanneer je op de fiets terug naar huis gaat

 

 

De wedstrijden worden dit jaar weer op verschillende niveaus gereden. Bij de wedstrijden willen wij (de trainers) natuurlijk zoveel mogelijk rijders van Swift aan de start zien.

Zo wordt er dit jaar weer gestart met de Rijnbollen competitie. Deze wedstrijden zijn bedoelt voor de jeugdleden van WV Avanti uit Alphen aan den Rijn, RTV de Bollenstreek uit Lisse en Swift. De wedstrijden worden verreden op de clubparcoursen van de drie organiserende verenigingen op drie zondagochtenden en starten rond 11.00 uur:

  • 12 maart bij WV Avanti
  • 19 maart bij de RTV de Bollenstreek
  • 26 maart bij Swift

Na deze wedstrijden beginnen voor de renners met een licentie de kwalificatie wedstrijden voor het NK op de weg. Dit zijn 5 wedstrijden dit jaar en worden bekend gemaakt op de site van de KNWU. De eerste wedstrijd wordt verreden op zaterdag 22 april. De KNWU heeft de wedstrijd bij Swift ook als selectie wedstrijd aangesteld.

Jeugdleden die geen landelijke licentie hebben, kunnen de allemaal meedoen met de Swabo wedstrijden. Deze wedstrijden worden georganiseerd door WV Avanti, RTV de Bollenstreek en Swift. De datums en starttijden worden later bekend gemaakt.
Dit zijn leuke kleinschalige wedstrijden om wedstrijdervaring op te doen. Na deze wedstrijden wordt er gestart met de Mini Weg Wedstrijden (MWW). Deze wedstrijden worden georganiseerd door andere verenigingen uit de regio. Het aantal deelnemers ligt hier hoger dan bij de Swabo wedstrijden. Een leuk vervolg op de andere wedstrijden. De datums en starttijden hiervan worden later bekend gemaakt.

Zijn er nog vragen over trainingen of wedstrijden, vraag het dan gerust bij een training of bel mij even:
Barry Kerkvliet; 06-516 27 810 (email: email hidden; JavaScript is required).

Dit is wat informatie voor de eerste trainingen en wedstrijden. Via de Facebook pagina van de jeugd word je op de hoogte gehouden van nieuwtjes en wedstrijd verslagen.