MWW 2017

In 2011 is er in het district Zuid-Holland begonnen met het organiseren van de MWW, interclubwedstrijden voor beginnende jeugdwielrenners en kinderen waarvoor het in de (nationale) KNWU-wedstrijden (nog) erg hard gaat. Door hieraan mee te doen kunnen jeugdrenners kennis maken met het rijden van wedstrijden. Dit jaar worden er 9 wedstrijden georganiseerd,

 

Wie mag mee doen?

Deze MWW-wedstrijden zijn bedoeld voor jeugdleden van Zuid-Hollandse verenigingen met nog weinig of geen wedstrijdervaring en jeugdrenners voor wie het in de nationale KNWU-wedstrijden (nog) erg hard gaat. We richten ons primair op dezelfde leeftijdscategorien als de KNWU –jeugdwedstrijden. dus vanaf het jaar dat je 8 jaar wordt, tot en met het jaar dat je 14 wordt. Ook dit jaar mogen 1e jaars nieuwelingen (jongens en meisjes) mee doen.

 

Beginnende renners moeten natuurljik wel genoeg techniek hebben om veilig aan wedstrijden deel te nemen.  Als je al enige tijd bij je vereniging meetraint zal dit geen probleem zijn, maar je trainer kan dit je zo vertellen. Daarnaast zijn welkom de renners die in de KNWU-wedstrijden het peloton (nog) niet bij kunnen houden. Daarvoor is van de KNWU-licentiehouders vastgesteld of zij in de NK selectie-wedstrijden in het district wel of niet meestal in het peloton konden finishen. Deze lijsten zijn door de jeugdbegeleiders gebruikt bij de uitnodiging voor de MWW. Sommige verenigingen kiezen er voor nog wat selectiever te zijn.

 

Voor deelname is een licentie niet nodig, een basislidmaatschap is genoeg. Ook een transponder is niet verplicht. Bij een aantal wedstrijden (oa Den Haag, Lisse, Leiden en Alphen) gaan we wel transponder gebruiken. Als je een transponder hebt, neem die dan mee. Als je geen transponder hebt, kan je die dan lenen. Neem ook je licentie of basislidmaatschap mee naar de wedstrijden!

 

Categorie-indelingen prijzen: 1e jaars nieuwelingen ook welkom

Er wordt net als bij de KNWU-wedstrijden gereden in zeven verschillende (leeftijds)categorieën.  We starten net als bij de KNWU-wedstrijden per categorie, maar als in een categorie minder dan 10 deelnemers starten, kan besloten worden categorieën gelijk te starten. Deelnemers worden wel per categorie geklasseerd.

Dit jaar zijn ook 1e jaar nieuwelingen welkom (jongens en meisjes). Zij rijden samen met categorie 7 en worden ook samen geklasseerd.

 

Voor alle  jeugdcategorieën zijn er elke wedstrijd vijf dagprijzen. De daguitslagen worden op de site van de MWW gepubliceerd. Er wordt geen klassement bijgehouden, maar alle renners die minimaal 5 wedstrijden hebben deelgenomen krijgen na afloop een beker ter herinnering.

 

Promoveren

Als een renner of renster drie keer een top-3-klassering haalt, waarvan minimaal één overwinning, promoveert hij/zij naar een hogere categorie. Promoveren is verplicht! Al een kind voor de tweede keer promoveert is hij/zij de MWW ontgroeid. Hij/zij heeft dan al minimaal zes prijzen verzameld en is dan klaar voor de KNWU wedstrijden.

 

Moet ik aan alle wedstrijden mee doen?

Nee hoor, je mag helemaal zelf weten hoeveel van deze wedstrijden je rijdt.

 

Materiaalcontrole

Bij alle fietsen wordt gecheckt of ze technisch in orde zijn. Indien mogelijk is er ook verzetscontrole. Het is verstandig – vooral in het belang van de gezondheid van het kind – om het verzet van de fiets conform de KNWU-regels in orde te hebben. Als een prijswinnaar zichtbaar met een veel te zwaar verzet heeft gereden, kan hij/zij gediskwalificeerd worden.

Waar zijn de wedstrijden?

Zo 11 juni bij HSK Trias in Den Haag

Zo 18 juni bij LRTV Swift in Leiden

Zo 25 juni bij RCMD de Coureur in Maassluis

Za 19 augustus bij GRC Jan van Arckel in Arkel

Zo 3 september bij RWV de Spartaan in Rijswijk

Zo 10 september bij WV Avanti in Alphen

Zo 17 september bij RRC de Pedaalridders op parcours Ahoy in Rotterdam

Za 23 september bij GRTC Excelsior in Gouda

Zo 1 oktober bij RTV de Bollenstreek in Lisse

 

Aanvang in principe 11 uur, inrijden vanaf 10 uur. Er is een pauze tussen categorie 4 en 5, waarin de categorieen 5, 6 en 7 kunnen inrijden. Let op: de starttijd zal bij een aantal wedstrijden afwijken. Zie hiervoor de speciale website van de MWW. Daar staat ook een indicatie van de starttijd per categorie en komen ook de uitslagen.

 

Hoe meld ik me aan?

Aanmelden gaat altijd via de jeugdbegeleider van je vereniging. Dat hoeft alleen maar voor de eerste wedstrijd waaraan je deelneemt. Deelname is gratis.

 

Meer info op de speciale site van de MWW: http://www.miniwegwedstrijden.nl/