KNWU Jeugdronde van 23 april bij Swift

 

 

Cat 2 23 April was de KNWU jeugdronde de Bult. Met een opkomst van 213 jeugdwielrenners was het een drukke dag bij Swift. In Cat.1 mocht Imme mocht de spits afbijten voor Swift. Ze had goed opgelet met de startsprints bij de laatste training op donderdag. Want ze was goed weg, en reedt meteen bij de snellere kinderen in haar caterogie. Ze reed super mooi haar race en eindigden op een mooie 8e plaats. Bij Cat.2 zagen we weer Deidre, Max, Daniel, Maurits en Thijmen aan de start. Ook de NL kampioen Tyler was op visite, en dat was te zien. Het ging meteen ongelooflijk hard maar de heren Max, Maurits en Thijmen konden goed bij blijven. Deirdre moest na één ronde wat afzakken maar bleef sterk door rijden. Daniel reed daar weer achter en had strijdt met twee andere rijders. Uiteindelijk ging Tyler er in de laatste ronde er vandoor en kwam met kleine voorsprong als eerste over de finish. Daarachter wist Max met in de eindsprint nog de 3e plaatst te pakken en Maurits 5e en Thijmen 6e zaten hier vlak achter snel gevolgd door Deirdre 9e en Daniel 7e.
Bij Cat.4 stonden Lisa en Julia klaar in het zonnetje. Ook hier werd er weer had gereden maar beide dames konden goed voor in blijven rijden. Ronde op ronde werd er versneld maar er kwam niemand weg en het liep uit op een massa sprint. Met Lisa op de 8e plaats en Julia op plaats 16.
Na de pauze stonden voor Swift in Cat 5 Jardy, Martijn, Christiano en Daan aan de start. Gelijk trok Daan het gas vol open en het peloton ging meteen op een lint. De mannen en meiden hadden er zin vandaag, er waren verschillende demarrages de heuvel op. En volle bak weer de heuvel af, wat gingen ze hard. Gemiddeld reed het peloton 36km per uur. In de laatste ronde wist Daan precies waar hij de sprint moest inzetten en kwam daardoor als 1e over de finish. Martijn 15e en Jardy 18e finishten beide in het peloton, waarbij Jardy in de sprint even het gras moest opzoeken waardoor een hogere klassering niet haalbaar was. Christiano moest het peloton laten gaan maar vond een mooie groep waar zeker niet stilgestaan werd. Hier bleven ze goed door rijden om toch weer aan te sluiten bij peloton. Dit is niet gelukt en Christiano eindigde op de 25e plaats.
In Cat 6 stonden Willeke, Matyas, Sam, Fay, Rindert en Daan aan de start. Fay en Sam stonden helemaal achteraan bij de start (47 deelnemers) maar zaten bij de eerste doorkomst netjes in het peloton. Ook de andere Swifters zaten erbij. Voor Daan was het de eerste keer van het seizoen dat hij meteen in het peloton zat. Helaas moest hij na 7 ronden de groep laten gaan, na één ronde herpakte hij zich en reed eigen race goed door. In het peloton kwam niemand weg en zo eindigde ze ook hier in een massa sprint. Matyas werd 6e,Willeke 8e, Rindert 14e, Fay 19e, Sam 29e en Daan 38e.
Loe stond voor Swift als laatste aan de start bij categorie 7. Iedereen moest achter de hekken van de KNWU. Dit waren allemaal heren, en die zouden hard gaan! en hoe wat een schitterende race was dit en inderdaad het ging ongelooflijk hard. In de bocht hoorde je het materiaal protesteren. Er waren verschillende uitloop pogingen maar niemand kwam weg uit het peloton. Wel vielen er elke ronde hierdoor achterin het peloton een paar rijders af. Met een uitgedund peloton kwamen ze op de finish lijn af. Loe had zich zelf goed voorin geplaatst en ging voor een
top tien klassering. Helaas in de laatste bocht voor de finish werd hij naar buiten gedrukt en kwam in het gras terecht. Hier bracht een tak roet in het eten bij Loe, de tak kwam in zijn wiel terecht. Hij kwam ten val en moest lopend over de finishlijn voor de 20e plaats. Gelukkig had geen blessure of schade opgelopen.
Alles bij elkaar een mooie dag , mooie uitslagen en veel vrijwilligers (ook jeugd). Iedereen kan terug kijken op een geslaagde dag. Cat 4 Cat 5 Cat 6 Cat 7 Imme Meiden Podium cat 2 Podium cat 5