De eerste Swabo uitslagen

Een natte en koude start swabo jeugd

Onder zeer natte en koude omstandigheden is de eerste swabo competitie verreden in Lisse. Alle aanwezige ouders waren zeer verrast over het aantal deelnemers in deze competitie. De jongste kinderen mochten onder droge omstandigheden de spits afbijten. Met een paar ouders als beveiligers en soms met wind tegen als duwers wisten alle deelnemers de streep te halen.

Daarna gingen de grote mannen en vrouwen van start en al snel werden de weersomstandigheden al snel slechter. Dat betekende ook dat niet alle deelnemers de streep wisten te halen. De meeste ouders waren ook al gevlucht naar de kantine. Op aandringen van de ouders die wel rond de streep bleven staan juichen, besloot de jury om de wedstrijd in te korten en al snel druppelden de renners koud, moe en nat binnen. Iedereen die op de fiets is gestapt en de race is begonnen mag trots zijn op zichzelf. Het was echt bar en boos.

Wat is de swabo jeugd en voor wie?

De wedstrijden zijn bedoeld voor jeugdleden van Avanti, de Bollenstreek en Swift. Spannende kleinschalige wedstrijden met een tempo wat voor de startende wedstrijdrijder beter is te volgen dan het hoge tempo in de nationale (knwu) wedstrijden. Alle jeugdleden met een basislicentie mogen meerijden met de swabo. Informeer wel even bij Barry of je al klaar bent om je eerste wedstrijden te mogen rijden.

Toegevoegd de link naar de mylaps pagina met de uitslagen.