Zomertochten bij SWIFT, donderdag 16 augustus Rondje Hollandsche Waterlinie 128 km

Vanaf donderdag 14 juni zijn we weer gestart met een serie donderdagtochten verdeeld over de maanden juni t/m september van tussen de 100, 150 en 200 km.

Die tochten worden door groep 2 gereden als groepstoertocht met een kruissnelheid van 27/28 km per uur maar bij voldoende deelnemers kan er ook een groep worden gevormd die een rijsnelheid aanhoudt van 31/32 km per uur.

Er is een routebeschrijving aanwezig en voor een koffiestop onderweg is gezorgd.

De startijd is over het algemeen 08.30 uur maar bij een aantal lange tochten starten we eerder. Bij heel warm weer en bij een tweetal tochten waarbij we de “Fast Ferry” of de Watertaxi moeten halen wordt er eerder gestart, denk aan 08.00 uur of zelfs nog iets eerder.

Het clubhuis is open zo’n half uur voor vertrek, dus er is voldoende tijd voor een bakkie.

Wil je dus wat langere afstanden fietsen, kom dan vanaf donderdag 14 juni naar SWIFT en sluit je aan bij het peloton op de donderdag.

Let op de aankondigen op de website voor de juiste data en starttijden.

 

DONDERDAG 16 augustus: Rondje Hollandsche Waterlinie 128 km

Nog een nieuw rondje voor de donderdag, zo genoemd omdat we langs twee forten van de Hollandsche Waterlinie rijden, Fort Wierickerschans en Fort bij Vechten.
We verlaten Leiden via bekende wegen over Zwammerdam, Bodegraven en rijden zo op Woerden aan.
Daar gaan we na het station langs nieuwe wegen richting Putkop, waar in 1962 de grootste treinramp uit de geschiedenis van de spoorwegen in Nederland heeft plaats gevonden, Harmelen en Vleuten. We rijden Utrecht binnen via weer een heel ander gedeelte van de wijk Leidsche Rijn en gaan het Amsterdam-Rijnkanaal over via de Dafne Schippersbrug.
Dat is de nieuwe verbinding tussen de wijk Leidsche Rijn met het centrum van Utrecht.
We moeten dan even Utrecht door om uiteindelijk over de A 27 uit te komen in Bunnik waar we Fort Rijnauwen links laten liggen maar wel rechts Fort Vechten nog even meenemen.
Daarna onder het spoor door en via de Fortweg richting Nieuwegein waar vandaan het nog maar een paar kilometer is naar onze koffiestop bij Cafe-Restaurant “De Posthoorn” in Montfoort, we zitten dan op 72 km.
Na de koffie rijden we via Oudewater, Hogebrug, Sluipwijk en Waddinxveen weer op Leiden aan.
Kom dus naar het clubhuis van Swift en rij mee met een Rondje Hollandsche Waterlinie.
Voor de donderdag gaan de temperaturen weer omhoog naar 23-25 graden met een matige zuidwestenwind en dus starten we ook dan weer wat vroeger.
Let op! We starten om 08.00 uur.
Koffie/thee vanaf 07:30 uur.

Er wordt bij voldoende animo gereden in twee groepen, de snelle groep onder leiding van Koos/Henk en/of Peter (groep 1 rijsnelheid 31/32 km) en de groep die een rijsnelheid aanhoudt van 27/28 km(groep 2) per uur onder leiding van ondergetekende.
Kom dus allemaal komende donderdag 16 augustus naar het clubhuis van SWIFT voor een `Rondje Hollandsche Waterlinie.

Tot snel bij SWIFT.

Leo van Leeuwern
» Agenda LRTV Swift

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinemail hidden; JavaScript is requiredby feather

Evenementgegevens