Zomertochten bij SWIFT, donderdag 27 september Rondje Utrecht 130 km

Vanaf donderdag 14 juni zijn we weer gestart met een serie donderdagtochten verdeeld over de maanden juni t/m september van tussen de 100, 150 en 200 km.

Die tochten worden door groep 2 gereden als groepstoertocht met een kruissnelheid van 27/28 km per uur maar bij voldoende deelnemers kan er ook een groep worden gevormd die een rijsnelheid aanhoudt van 31/32 km per uur.

Er is een routebeschrijving aanwezig en voor een koffiestop onderweg is gezorgd.

De startijd is over het algemeen 08.30 uur maar bij een aantal lange tochten starten we eerder. Bij heel warm weer en bij een tweetal tochten waarbij we de “Fast Ferry” of de Watertaxi moeten halen wordt er eerder gestart, denk aan 08.00 uur of zelfs nog iets eerder.

Het clubhuis is open zo’n half uur voor vertrek, dus er is voldoende tijd voor een bakkie.

Wil je dus wat langere afstanden fietsen, kom dan vanaf donderdag 14 juni naar SWIFT en sluit je aan bij het peloton op de donderdag.

Let op de aankondigen op de website voor de juiste data en starttijden.

 

DONDERDAG 27 september: Rondje Utrecht 130 km

Dit keer rijden we via Benthuizen op Moerkapelle aan om daar het fietspad langs de A 12 te volgen richting Moordrecht. Onderweg merken we dat er sinds 3 jaar wel het een en ander is veranderd want twee kruisingen met treinverkeer zijn keurig voorzien van fietstunnels en dus kunnen we zonder veel oponthoud door rijden naar de veerpont in Moordrecht. Dat is een speciale veerpont want zij maken gebruik van kopladers, ze hebben maar één laadklep en de boot moet dus tijdens de overtocht omgekeerd worden, de auto’s moeten voorwaarts op de boot rijden en achterwaarts eraf-of andersom. Dat gaat met onze fietsen wat makkelijker.
Aan de overkant zitten we gelijk in Gouderak en via mooie en rustige wegen komen we dan door Stolwijk en Bergambacht alvorens we in Schoonhoven linksaf slaan en de Lek gaan volgen tot aan IJsselstein.
Maar eerst drinken we nog koffie bij de Wilgensprong in Willige Langerak, in dit dorp is iedereen natuurlijk al een keer geweest.
Na de koffie dus over de dijk via Jaarsveld, Lopikerkapel naar IJsselstein waar we vlak voor de Jan Blankenbrug naar Vianen links naar beneden de dijk afrijden.
In IJsselstein gaan we binnendoor over deels nieuwe wegen richting Linschoten en over Waarder, Bodegraven en Zwammerdam rijden we dan weer op het clubhuis aan.

Donderdag wordt het dus uitstekend fietsweer, dus rij mee met een Rondje Utrecht op de laatste donderdag in september.
Let op!! STARTTIJD 08:30 UUR, KOFFIE/THEE VANAF 08.00 UUR.

Er wordt bij voldoende animo gereden in twee groepen, de snelle groep onder leiding van Koos/Henk en/of Peter (groep 1 rijsnelheid 31/32 km) en de groep die een rijsnelheid aanhoudt van 27/28 km(groep 2) per uur onder leiding van ondergetekende.
Kom dus allemaal komende donderdag 27 september naar het clubhuis van SWIFT voor een `Rondje Utrecht.

Tot snel bij SWIFT.

Leo van Leeuwern
» Agenda LRTV Swift

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinemail hidden; JavaScript is requiredby feather

Evenementgegevens