Zomertochten bij SWIFT, donderdag 14 Juni: Rondje Rotterdam 122 km

Vanaf donderdag 14 juni gaan we weer starten met een serie donderdagtochten verdeeld over de maanden juni t/m september van tussen de 100, 150 en 200 km.

Die tochten worden door groep 2 gereden als groepstoertocht met een kruissnelheid van 27/28 km per uur maar bij voldoende deelnemers kan er ook een groep worden gevormd die een rijsnelheid aanhoudt van 31/32 km per uur.

Er is een routebeschrijving aanwezig en voor een koffiestop onderweg is gezorgd.

De startijd is over het algemeen 08.30 uur maar bij een aantal lange tochten starten we eerder. Bij heel warm weer en bij een tweetal tochten waarbij we de “Fast Ferry” of de Watertaxi moeten halen wordt er eerder gestart, denk aan 08.00 uur of zelfs nog iets eerder.

Het clubhuis is open zo’n half uur voor vertrek, dus er is voldoende tijd voor een bakkie.

Wil je dus wat langere afstanden fietsen, kom dan vanaf donderdag 14 juni naar SWIFT en sluit je aan bij het peloton op de donderdag.

Let op de aankondigen op de website voor de juiste data en starttijden.

Rondje Rotterdam: 122 km

Vorig jaar is deze tocht 2 x keer op de agenda gezet en 2x niet door gegaan door hevige regenval, als ik de weersvoorspellingen nu mag geloven gaat dat dit keer niet gebeuren, 3 x is scheepsrecht.
Vanuit het clubhuis rijden we via de Vrouwenweg naar Zoeterwoude-Dorp/Benthuizen en na de tunnel onder de A 12 gaan we nu eens recht door Zoetermeer heen richting de Rottemeren. Langs de Rotte komen we na 31 km in Rotterdam en dan maken we even een rondje door de nieuwe binnenstedelijke VINEX-locatie Nieuw Terbregge, vooral bekend door het naastgelegen verkeersknooppunt Terbregtseplein. We rijden onder de A 20 door en sluiten zo aan op het Kralingsebos (Kralingse Plas), sinds jaar en dag het toneel van het Concours Hippique Internationaal Officieel of kortweg CHIO.
We verlaten Rotterdam via de Brienenoordbrug en als je daar wind tegen hebt valt het vies tegen, om langs de randen van de Nieuwe Maas de laatste restanten van de scheepsbouwer Verolme aan ons voorbij te zien trekken. We rijden door Rijsoord en drinken dan koffie bij een nieuwe rustplaats aan de rand van Ridderkerk (Restaurant-Partycentrum “De Theetuin”), we zijn dan 58 km onderweg.
We vervolgen de Waal en de Oude Maas naar het fietspad wat over Heinenoordtunnel gaat. In Rhoon heb ik de route wat aangepast om verkeerslichten te vermijden en dan bereiken we via Poortugaal en Pernis de Benelux tunnel onder de nieuwe Maas. Daar kan je je snelheidsrecord over 500 m. op laagland verbeteren want door de zuiging in de tunnel zit je in “no-time” boven de 50 km. Dan vermijden we zoveel mogelijk Schiedam en komen we na 91 km nog eens door Rotterdam, daar kunnen we maar geen afscheid van nemen. Over Delfgauw en Leidschendam rijden we dan langs de Vliet richting SWIFT.

Kom dus allemaal donderdag 14 juni naar het clubhuis voor het Rondje Rotterdam.
Let op! We starten om 08:30 uur, koffie vanaf 08.00 uur.

Tot snel bij SWIFT.
» Agenda LRTV Swift

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinemail hidden; JavaScript is requiredby feather

Evenementgegevens