Zaterdag 20 juli Jubileumtocht Swift 100 jaar

Na de festiviteiten op vrijdag 19 juli is het zaterdag 20 juli tijd om de benen te laten spreken in de Jubileumtocht.

De route van de 50 km loopt tot aan Leimuiderbrug gelijk op met de route van de 100 km en splitst dan voor de brug af naar Leimuiden waar koffie wordt gedronken bij café Keijzer. Over Papenveer en Ter Aar gaat de rit dan via Hazerswoude-Rijndijk weer op het clubhuis aan.

De 100 km rijdt door naar Aalsmeerderbrug, gaat daar rechts de brug over en sluit via Oosteinderweg aan op het Amsterdamse Bos.

Dan rijden we via de randen van het Amsterdamse Bos naar de Amstel waar we dit keer via de Rozenoordbrug richting Amsterdam-centrum gaan.

En dat doen we om dat we voor de koffie te gast zijn bij korfbalvereniging AVV Swift, vorig jaar vierden ook zij het 100-jarig bestaan.

We moeten door Amsterdam en dus moet het tempo dan enigszins worden aangepast, we passeren het Amstel Hotel, Koninklijk Theater Carré, de Hermitage Amsterdam, de Hortus Botanicus, Artis, Het Tropenmuseum en het Flevopark zwembad. Het is dus ook nog een beetje een culturele fietstocht.

Langs het Amsterdam-Rijnkanaal komen we in Driemond en Abcoude en via Vinkeveen en Mijdrecht sturen we dan weer op Leiden aan.

 

Twee weken geleden hebben we met 8 man de route voorgereden en dat betekent in feite dat we met 8 groepen zouden kunnen rijden op zaterdag 20 juli. Zover gaat het niet komen maar het is wel de bedoeling dat we met minimaal 5 groepen onder leiding dus van voorrijders de 100 km gaan rijden.

De start is tussen 08:30 en 09:00 uur, de speedtoer doet de aftrap, dan de speedtoer light, de speedtoer easy en vervolgens de groep van Teun en Henk en als laatste sluit mijn groep aan. De bedoeling is dat er steeds tussen de groepen een tijdsmarge zit van ongeveer 5 minuten.

Zo voorkomen we dat er hele grote groepen ontstaan, kan iedereen meerijden in de groep met zijn of haar tempo en zijn er ook geen opstoppingen bij de koffie.

Noteren dus in je agenda: zaterdag 20 juli Jubileumtocht over 50 en 100 km.

Namens de toercommissie,

Leo van Leeuwen

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Evenementgegevens

  • Datum:
  • Categorieën: