Wintertraining op de weg

Wintertrainingen LRTV Swift
De zomertijd is voorbij, de dagen worden korter en de winter komt eraan. Daarom de fietsen in de schuur en alleen nog spinnen op de Tacx? Niets is minder waar! Bij Swift kunt u het hele jaar terecht met de racefiets op de weg, ook tijdens de winter.

Vanaf aanstaande zaterdag 31 oktober beginnen we weer met de wintertraining op de weg. Gedurende de vier gure maanden van november tot en met februari gaan we er wekelijks op uit, behoudens sneeuw en ijs. Het is elke zaterdagmiddag om 13.00 uur vertrekken bij het clubhuis voor een groepsrit van circa 85 kilometer. We rijden gepelotoneerd elkaar twee-aan-twee aflossend met een kruissnelheid variërend van 30 tot 35 km/u. We volgen een vaste route door de polder via de Weipoort, langs Benthuizen, onderdoor het HSL-viaduct, de polderweg naar Waddinxveen, brug over bij Gouda, langs Tempel naar Bodegraven, draaien naar Alphen, langs het Aarkanaal naar Bilderdam, Leimuiden en terug over Woubrugge-Hoogmade. Het gaat hier veelal over rechte wegen, vrije paden en overzichtelijke kruisingen. En we komen er niet één stoplicht tegen. Uw veiligheid staat voorop.

Dus denk eraan, we zijn hierbij verantwoordelijk voor onszelf én voor elkaar.

Deelnemers van alle afdelingen in de vereniging zijn hartelijk welkom om aan te sluiten. Meldt u zich voor vertrek in het clubhuis, de koffie staat klaar. Wellicht ten overvloede, maar hierbij nog één aandachtspuntje vooraf om misverstanden en teleurstelling te voorkomen. Deze ritten zijn bedoeld als (tempo)duurtraining—niet als toertocht, noch als wedstrijd. Sportief overwinteren, dat is het doel!

Namens de toercommissie tot ziens in winterpak,
Henk Kern

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 27 februari 2016