Wintertraining van Swift

Wintertraining op de Weg

Vanaf zaterdag 4 november begint Swift weer met de wintertrainingen op de racefiets. Van november tot en met februari gaan we er wekelijks op uit, ijs en weder dienende, voor een trainingsrit in duurtempo op de openbare weg. Elke zaterdagmiddag is om 13.00 uur vanaf het clubhuis het vertrek voor een groepsrit van ongeveer 85 kilometer in de omgeving, waarbij er ook mogelijkheden zijn aangegeven om de route desgewenst in te korten tot 70 of 60 km.

We rijden twee-aan-twee in formatie, elkaar regelmatig aflossend, met een kruissnelheid variërend van 30 tot 35 km/u. We volgen een vaste route door de polder richting Zoeterwoude, via de Weipoort naar Benthuizen en het fietspad door het Bentwoud, over de weg langs Waddinxveen, linksaf langs de A12, de brug over bij Gouda, door tot Bodegraven en dan linksaf draaien naar Alphen (de afslag voor de 60 km), daar rechtsaf langs het Aarkanaal naar Ter Aar (de afslag voor de 70 km), door naar Bilderdam en langs de Drecht naar Leimuiden, waarna terug langs de Ringvaart en Weteringbrug. Het gaat hier veelal over rechte wegen, vrije paden en overzichtelijke kruisingen. En we komen er niet één stoplicht tegen!

Deelnemers uit alle afdelingen van de vereniging zijn hartelijk welkom om aan te sluiten. Bij voldoende animo zal er gereden worden in twee tempogroepen. Voor de hardrijders een TD-groep, voor de overwinteraars een D1/2-groep. Meldt u zich voor het vertrek aan in het clubhuis, de koffie staat al klaar. Zorg vooral in de winter voor deugdelijk en goed onderhouden materiaal. Iedereen die aan deze activiteiten deelneemt, wordt geacht in staat te zijn om zelf een lekke band te kunnen verhelpen en eventueel zelfstandig thuis te kunnen komen. In beginsel wordt er wel op elkaar gewacht (of op en neer gereden om niet af te koelen) totdat we gezamenlijk weer verder kunnen rijden.

Tot slot nog één aandachtspunt vooraf om misverstanden en/of brokken te voorkomen. Deze ritten zijn bedoeld als (tempo)duurtraining ‒ niet als toertocht, noch als wedstrijd. Sportief overwinteren is het idee. Daarbij staat de veiligheid altijd voorop. Dus wees hiervan bewust, we zijn en blijven verantwoordelijk voor onszelf én voor elkaar.

Namens de toercommissie, Henk Kern

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 24 februari 2024