Wintertraining op zaterdag afstand 85 km

Wintertraining op de Weg

Vanaf  zaterdag 2 november is Swift weer begonnen met de wintertrainingen. Vanaf november tot en met februari gaan we er wekelijks op uit, ijs en weder dienende, voor een trainingsrit in duurtempo op de openbare weg. Het is elke zaterdagmiddag om 13.00 uur met de groep vertrekken vanaf het clubhuis voor een rit van circa 85 kilometer in de omgeving, waarbij ook mogelijkheden zijn gegeven om de route in te korten tot 70 of 60 km.

We rijden twee-aan-twee in peloton, elkaar regelmatig aflossend, met een kruissnelheid variërend van 30 tot 35 km/u. We volgen een vaste route door de polder richting Zoeterwoude, via de Weipoort en het fietspad door het Bentwoud, over de weg langs Waddinxveen, linksaf langs de A12, de brug over bij Gouda, door tot Bodegraven en dan links draaien naar Alphen (afslag voor de 60 km), daar rechtsaf langs het Aarkanaal naar Ter Aar (afslag voor de 70 km), door naar Bilderdam, vervolgens Leimuiden en terug over Woubrugge en Hoogmade. Het gaat hier veelal over rechte wegen, vrije paden en overzichtelijke kruisingen. En we komen er niet één stoplicht tegen.

Deelnemers van alle afdelingen in de vereniging zijn hartelijk welkom om aan te sluiten. Meldt u zich voor vertrek in het clubhuis, de koffie staat klaar. Zorg vooral in de winter voor deugdelijk en goed onderhouden materiaal. Iedereen die aan deze activiteiten deelneemt, wordt geacht in staat te zijn om zelf een lekke band te kunnen verhelpen. In beginsel wordt er wel op elkaar gewacht (of op en neer gereden om niet af te koelen) totdat we gezamenlijk weer ver der kunnen rijden.

Tot slot nog één aandachtspunt vooraf om misverstanden en/of brokken te voorkomen. Deze ritten zijn bedoeld als (tempo)duurtraining ‒ niet als toertocht, noch als wedstrijd. Sportief overwinteren is het idee. Daarbij staat de veiligheid altijd voorop. Dus wees ervan bewust, we zijn en blijven verantwoordelijk voor onszelf én voor elkaar.

Namens de toercommissie, Henk Kern

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 29 februari 2020