Start2MTB bij Swift 25 September en 9, 16, 23 en 30 Oktober

Introductiecursus MTB op Swift in najaar 2021

In het najaar van 2021 organiseert de wielervereniging Swift Leiden wederom de succesvolle introductiecursus MTB in het kader van Start2Bike. Beginnende (en ook gevorderde) mountainbikers kunnen zich gedurende de maand september inschrijven voor vier opeenvolgende trainingen bij de club op de zaterdagmorgen, te beginnen op 25 september.

Onder leiding van de zeer ervaren veldrijders en gediplomeerde instructeurs Hans Neuteboom en Peter de Vaal wordt er gewerkt aan de basistechnieken op de mountainbike (MTB). Hierbij komen de belangrijkste vaardigheden aan bod zoals: sturen, remmen, schakelen, bochten rijden, aanzetten, klimmen, dalen, veilig vallen en weer opstaan. Ook zal aandacht worden besteed aan de fietstechniek, het onderhoud, de kleding en voeding.

Deze MTB-trainingen zullen plaatsvinden op een hiervoor zeer geschikt terrein: in het veld en over de onverharde paden op de hellingen van het Park De Bult in Leiden. De cursus bestaat uit de vier opeenvolgende zaterdagochtenden van 25 september, 9, 16 en 23 oktober. Met tot slot op 30 oktober de facultatieve toegift in de vorm van een gezamenlijke excursie naar het fameuze MTB-parcours in duinen van Schoorl.

De aanvang van de trainingen is op zaterdagochtend 25 september om 9.00 uur met een bakje koffie in het clubhuis van Swift, Willem van der Madeweg 1 te Leiden. Deze trainingen zijn bestemd voor iedereen die nader wil kennismaken met de fijne kneepjes van het mountainbiken. Uitgerust met een eigen MTB, bijpassende sportkleding en verplicht een valhelm ben je hartelijk welkom!

De deelname aan deze cursus op Swift kost €37,50. Inschrijven kan via de website van de landelijke organisatie: www.start2bike.nl

Namens de toercommissie van de LRTV Swift, Henk Kern (toercoördinator)

 

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 30 oktober 2021