Start2MTB bij Swift 16, 23 en 30 September en 7 en 14 Oktober

     

Introductie cursus MTB op Swift in najaar 2023

In het najaar van 2023 organiseert de wielervereniging Swift Leiden wederom de succesvolle introductie cursus MTB in het kader van Start2Bike.Beginnende (en ook gevorderde) mountainbikers kunnen zich vooraf inschrijven voor vier opeenvolgende trainingen bij de club op de zaterdagmorgen , te beginnen op 16 september aanstaande.<

Onder leiding van de zeer ervaren en gediplomeerde instructeurs Peter de Vaal en Mark Disseldorp (gespecialiseerd in het mountainbiken) en Hans Neuteboom (gespecialiseerd in het veldrijden) wordt er gewerkt aan de basistechnieken op de mountainbike (MTB).

Hierbij komen de belangrijkste vaardigheden aan bod zoals: sturen, remmen, schakelen, bochten rijden, aanzetten, klimmen, dalen, veilig vallen en weer opstaan. Ook zal aandacht worden besteed aan de fietstechniek, het onderhoud, de kleding en voeding.
Deze MTB-trainingen zullen plaatsvinden op een hiervoor zeer geschikt terrein: in het veld en over de onverharde paden op de hellingen van het Park De Bult in Leiden.

De cursus bestaat uit de vier opeenvolgende zaterdagochtenden van 16, 23, 30 september en 7 oktober. Met ter afsluiting op 14 oktober de facultatieve toegift in de vorm van een gezamenlijke excursie naar een uitdagend MTB-parcours in de nabije omgeving.
De aanvang van de trainingen is op zaterdagochtend 16 september om 9.00 uur bij een bakje koffie in het clubhuis van Swift, Willem van der Madeweg 1 te Leiden.

Deze trainingen zijn bestemd voor iedereen die nader wil kennismaken met de fijne kneepjes van het mountainbiken.
Uitgerust met een eigen MTB fiets, bijpassende sportkleding en de verplichte valhelm ben je hartelijk welkom om mee te doen!
De deelname aan deze cursus op Swift kost €37,50. Inschrijven kan via de website van de landelijke organisatie: www.start2bike.nl

 

Namens de toercommissie van de LRTV Swift, Henk Kern (toercoördinator)

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 14 oktober 2023