Schermertocht 170 km

We maken ons op voor de 3e lange tocht op zaterdag, we gaan richting Alkmaar door de duinen voor een rit van in totaal 170 km.

Tot aan Voorhout zijn er geen veranderingen in de route, maar juist daar op het kruispunt wordt gewerkt aan een geheel vernieuwde kruising en dat betekent dat fietsers het tunneltje gaan nemen naar de andere kant van de weg.

We rijden vervolgens door de duinen naar Zandvoort, langs het circuit en via Overveen langs de randen van het landgoed Duin en Kruidberg komen weer uit bij de pont in Velzen Zuid.

Daarna langs de Zwarte Markt in Beverwijk, door het recreatiegebied “de Buitenlanden” via Uitgeest naar Akersloot.

In Alkmaar na ongeveer 80 km drinken we koffie bij “eethuis Konijn”.

Dan gaan we voor de tweede etappe van 48 km van Alkmaar, via Grootschermer en Zaanstad  de pont over naar Buitenhuizen.

Koffie net over de pont bij Cafetaria Visser (122 km) of “Café-Paviljoen ”Bij van Assema   (128 km) in Haarlemmerliede.

Van Buitenhuizen/Haarlemmerliede naar Leiden is het nog maar 47/41 km en dat doen we voornamelijk door langs de Ringvaart via Vijfhuizen, Zwaanshoek en Lisserbroek door te stomen naar Leiden.

We starten weer in twee groepen, de groep onder leiding van Henk met een kruissnelheid van 31/32 km en onze groep met een rijsnelheid van 27/28 km per uur.

Dus kom naar het clubhuis op zaterdag 19 mei 2018 en ga mee met de Schermertocht, starttijd 08.30 /08.35 uur en koffie/thee vanaf 08.00 uur.

Leo van Leeuwen

» Agenda LRTV Swift

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinemail hidden; JavaScript is requiredby feather

Evenementgegevens