Zaterdag 22 juni Schermertocht 143/169 km

De 4e zaterdagtocht van het seizoen, we gaan richting Alkmaar door de duinen voor een rit van in totaal 170 km.

Tot aan Voorhout zijn er geen veranderingen in de route, daar zijn de werkzaamheden aan de kruising inmiddels afgerond en dat betekent dat fietsers het tunneltje gaan nemen naar de andere kant van de weg. We rijden vervolgens door de duinen naar Zandvoort, langs het circuit en via Overveen langs de randen van het landgoed Duin en Kruidberg komen weer uit bij de pont in Velzen Zuid. Daarna langs de Zwarte Markt in Beverwijk, door het recreatiegebied “de Buitenlanden” via Uitgeest naar Akersloot. In Alkmaar na ongeveer 80 km drinken we koffie bij “McDonald’s Alkmaar Oost”.

Dan gaan we voor de tweede etappe van 48 km van Alkmaar, via Grootschermer en Zaanstad de pont over naar Buitenhuizen. Koffie een paar kilometer voorbij de pont bij “Café-Paviljoen ”Bij van Assema/Jorevents” (128 km) in Haarlemmerliede.

Van Haarlemmerliede naar Leiden is het nog maar 41 km en dat doen we voornamelijk door langs de Ringvaart via Vijfhuizen, Zwaanshoek en Lisserbroek door te stomen naar Leiden.

We starten weer in twee groepen, de groep onder leiding van Henk/Koos met een kruissnelheid van 31/32 km en onze groep met een rijsnelheid van 27/28 km per uur.

Dus kom naar het clubhuis op zaterdag 22 juni en ga mee met de Schermertocht, starttijd 08.30 /08.35 uur en koffie/thee vanaf 08.00 uur.

Leo van Leeuwen

» Agenda LRTV Swift

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Evenementgegevens