Rondje Markermeer zondag 3 juli

     

Swift Toertocht Markermeer

Zondag 3 juli staat voor de 3e keer de Swift toertocht Rondje Markermeer op de kalender voor Speedtoer en alle andere belangstellenden. De afstand bedraagt 260 km, het vertrek is om 8.00 uur en onderweg zijn er 3 rustpunten gepland (op 75 km, 140 km en 200 km). Er wordt gereden en groupe in een gestaag tempo waarbij aangestuurd wordt op een gemiddelde snelheid van circa 30/31 km per uur.

Vanaf het clubhuis rijden we via Hoogmade en Woubrugge naar Ter Aar. Daar gaan we linksaf langs het Aarkanaal en het Amstel-Drechtkanaal richting Uithoorn. Tot zover voor velen waarschijnlijk bekend terrein. Via Nes aan de Amstel volgen we hierna de Amstel tot aan hartje Amsterdam. Via de Ringdijk komen we aan bij het Amsterdam-Rijnkanaal al waar we daadwerkelijk starten met ons rondje om het Markermeer. Na het passeren van de plaatsjes Durgerdam en Uitdam bereiken we na 75 km Monnickendam. Hier nemen we een binnendoor weggetje langs het haventje en houden we bij Brasserie de Waegh onze eerste koffiestop.

Na de rust gaan we op naar Volendam. Daar rijden we over de dijk met de vele terrasjes en souvenirswinkeltjes (let op; hier kan het erg druk zijn!) verder naar Edam, Schardam en Scharwoude. Via het mooie plaatsje Hoorn rijden we dan naar Enkhuizen alwaar we het Markermeer oversteken via de Houtribdijk, een dam met een lengte van bijna 27 km. Halverwege de Houtribdijk ligt op 140 km onze volgende koffiestop, Checkpoint Charlie.

We vervolgen onze route via de Houtribdijk en bereiken bij Lelystad de overkant van het Markermeer. Langs de Oostvaardersplassen is het vervolgens recht toe recht aan tot aan het Almeerderstrand. Met de wind op kop kan dit best een pittig stukje zijn. Na het Almeerderstrand rijden we via Muiderberg naar het pittoreske Muiden. Bij de sluis en met zicht op het Muiderslot hebben we hier na 200 km onze derde en laatste stop.

Hierna is het nog een klein stukje tot aan het begin van ons rondje en rijden we via Amsterdam, Nes aan de Amstel, Uithoorn, Ter Aar, Woubrugge en Hoogmade in principe dezelfde weg weer terug naar ons clubhuis. Daar aangekomen hebben we dan aan het eind van de dag zo’n 260 km op de teller staan.

Arjen en Robin zullen tijdens deze tocht de voorrijders zijn, maar hulp is natuurlijk altijd welkom! Het uitgangspunt wat betreft de snelheid is over de gehele dag genomen een gemiddelde van 30/31 km per uur. Mocht het in de praktijk voor sommige te snel gaan, dan kunnen we gaandeweg de route de groep ook in tweeën splitsen. Arjen en Robin zullen dan elk bij één van de groepen blijven.

Voor de volledigheid is er ook een gpx bestand van de route beschikbaar (zie bijlage) en kan je de route ook terugvinden op Strava (https://www.strava.com/routes/20349594).

Met dank aan Robin van Noort voor het ontwerp van deze route, alle voorbereidende inspanningen zoals ook deze mailing, en samen met Arjen van der Paverd de begeleiding onderweg. En graag allen tot ziens aan het vertrek! Het clubhuis is dan open vanaf 7.30 uur.

 

En met de beste groeten van uw Speedtoeroperator

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Evenementgegevens

  • Datum: