Rondje Hoek van Holland/tijdrit BinckBank Toer 98 km

ZATERDAG 17 Augustus: Rondje Hoek van Holland/tijdrit BinckBank Tour

 

 

Vanaf maandag 12 augustus is het weer tijd voor de “BINCKBANK TOUR”.

Het mooie is dat dit Rondje Nederland/België net als in 2017 weer een tijdrit op het programma heeft staan in onze directe omgeving, namelijk Den Haag.

En dat is natuurlijk leuk om weer even van dichtbij te aanschouwen en dus combineren we een vernieuwd Rondje Hoek van Holland (98 km) met een bezoek aan de tijdrit in Den Haag.  De eerste renners vertrekken op de Bezuidenhoutseweg om 13:35 uur voor een tijdrit over 8.35 km en wij zijn erbij.

 

18 WorldTour ploegen en 5 ProContinentale teams van elk 7 man maken samen dat er 161 renners aan de start staan van de 15e editie van de Binck Bank Toer en een individuele tijdrit is altijd leuk om even naar te kijken.

Over een parcours van 8.35 km wordt een individuele tijdrit verreden, starttijd eerste renner zoals gezegd om 13:35 uur, laatste renner 16:39 uur.

Ik heb de route net als twee jaar geleden op de terugweg wat aangepast om bij de Benoordenhoutseweg in Den Haag uit te komen waar we de renners 2x zien passeren. Leuk om al die matadoren eens van dichtbij te aanschouwen.

Dus wie mee wil kijken naar de tijdrit van de Binck Bank Toer blijft hangen op de Benoordenhoutseweg in Den Haag (aan de overkant is een tentje voor koffie) en wie door wil rijden naar Leiden vervolgd gewoon zijn weg langs de Rijksstraatweg(A44).

 

Dan iets over de route op die dag, we rijden tot aan ’t Woudt over bekende paden en wegen, daarna wijken we wat af door via de Maasdijk, de Schenkeldijk en de Oranjedijk naar Hoek van Holland waar we nog een stukje duinen meenemen voordat we aanschuiven voor de koffie in Paviljoen “De Oase” in Gravenzande na ongeveer 53 km.

Na de koffie door de duinen terug om dan in Scheveningen af te buigen naar Wassenaar en de Benoordenhoutseweg.

Daar is het eenieder vrij om mee te kijken naar de heren coureurs of op een bepaald moment door te rijden naar huis.

Zorg dat je erbij bent komende zaterdag en rij mee met een special rondje Hoek van Holland.

 

Let op! Starttijd 09:00 uur koffie/thee vanaf 08:30 uur.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Evenementgegevens

  • Datum: