Haarlemmermeer training 2022

 

Februari trainingen rond de Haarlemmermeer, als aanloop naar het seizoen 2022

 

Februari vorig jaar hebben we het vanwege de lockdown moeten doen met achter elkaar aan rijden in groepjes van vier. Maar dit jaar ziet het er naar uit dat we als vanouds weer met de hele vereniging in een langgerekt peloton rond de Ringvaart mogen paraderen. En zoals we nu extra zijn gaan beseffen, is dat iets om reikhalzend naar uit te zien!

Swift maakt zich daarom gereed en doet hierbij de aankondiging van onze fameuze clubritten in de maand februari rondom de Haarlemmermeer. Op de vier opeenvolgende zondagen 6, 13, 20 en 27 februari rijden we met ren- en toerleden van de vereniging gezamenlijk de vaste en vertrouwde trainingsomloop van circa 90 km. Eerst gaat het naar Weteringbrug, dan rechtsaf (dus linksom) rond de Ringvaart, voorbij Buitenkaag en terug weer rechtsaf over Weteringbrug naar het clubhuis. Het vertrek zal plaatsvinden om klokke 9.00 uur vanaf het clubhuis.

Voor een plezierig en veilig verloop van deze activiteit is het wel belangrijk dat iedereen die meedoet een aantal strikte afspraken goed in acht neemt. We rijden in clubverband met een vermoedelijk vrij grote groep renners. Dat betekent een langgerekt peloton waarbij we twee-aan-twee dicht op elkaar aansluiten. Houd daarom rekening met elkaar, geef waarschuwingen door in woord en gebaar, en maak geen onverhoedse capriolen. We lossen elkaar regelmatig af en houden een gestaag tempo aan met, afhankelijk van de wind, een kruissnelheid tussen de 30 en 35 km/u. En bovenal, we houden goed rekening met al het overige verkeer op de weg. De veiligheid staat voorop!

Iedere deelnemer zorgt daarom voor deugdelijk en goed onderhouden materiaal. Iedereen moet ook zelfstandig in staat zijn om te depanneren. In geval van lek geeft men dit duidelijk aan. De groep rijdt dan eerst even rustig door en keert vervolgens terug om de pechklant(en) weer op te halen. Zo hoeft niemand te verkleumen of alleen achter te blijven.

Het gaat hier om een training ter voorbereiding op het wegseizoen. Daarom is er ook gelegenheid voor een verhoogde snelheid in de finale. De eerste zondag is bedoeld als de opwarmer. We houden dan in één tempo de hele groep van begin tot het eind bij elkaar. De drie zondagen daarna rijden we de eerste 60 km gecontroleerd tempo en-groupe. Vervolgens is het vanaf het blauwe naambord aan de buitengrens van Buitenkaag voor wie dat wil va-banque naar de finish in Leiden. Dat hoeft dus niet, dat mag wel, maar dat moet hoe dan ook veilig gebeuren zonder brokken.

Laten we er zo met Swift een mooie aanloop van maken voor een gezond en gezellig wielerseizoen!

 

Namens de Toercommissie en de Rencommissie, Henk Kern

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 27 februari 2022