Haarlemmermeer training 2019

februari-ritten rondom de Haarlemmermeer

Het wegseizoen is aanstaande, de club maakt zich al gereed, en hierbij dan de aankondiging van de prelude: onze fameuze februariritten rondom de Haarlemmermeer. Op de vier opeenvolgende zondagen 3, 10, 17 en 24 februari rijden we met renners en toerders van Swift gezamenlijk de vaste en vertrouwde trainingsronde van circa 90 km naar Weteringbrug, linksom (dus rechtsaf) langs de Ringvaart, en terug langs Buitenkaag en weer over Weteringbrug. Het vertrek zal plaatsvinden om klokke 9.00 uur vanaf het clubhuis.

Voor een fijn en veilig verloop van deze happening is het wel belangrijk om een aantal afspraken goed in acht te nemen. We rijden in clubverband vermoedelijk met een vrij grote groep. Dat betekent een langgerekt peloton waarbij we twee-aan-twee dicht op elkaar aansluiten. Houd daarom rekening met elkaar, geef waarschuwingen door en maak geen onverhoedse zwenkingen. We lossen elkaar regelmatig af en houden een gestaag tempo aan met afhankelijk van de wind een kruissnelheid tussen de 30 en 35 km/u.

Iedere deelnemer zorgt voor deugdelijk en goed onderhouden materiaal, en moet ook zelfstandig in staat zijn te depanneren. In geval van lek geeft men dit duidelijk aan. De groep rijdt dan eerst even rustig door en keert vervolgens om de pechklanten weer op te halen. Zo hoeft niemand te verkleumen of alleen achter te blijven.

Het gaat hier om een training en een voorbereiding op het wegseizoen. Daarom is er ook gelegenheid voor (hoge) snelheid. De eerste zondag is bedoeld als de opwarmer. We houden dan in één tempo de hele groep bij elkaar van begin tot het eind. De drie zondagen daarna rijden we de eerste 60 km gecontroleerd tempo en-bloc. Vervolgens is het vanaf de buitengrens van Buitenkaag voor wie dat wil va-banque naar de finish. Dat hoeft niet, dat mag wel, maar dat moet hoe dan ook veilig gebeuren zonder brokken.

Laten we er zo met Swift een mooie aanloop van maken voor een sportief en gezond en gezellig wielerseizoen!

 

Namens de Toercommissie en Rencommissie, Henk Kern

Facebooktwitterpinterestlinkedinemail hidden; JavaScript is requiredby feather

Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 24 februari 2019