Clubkampioenschappen Cross 2017

Mathieu van der Poel is op 5 november 2017 Europees kampioen veldrijden geworden. Bij de junioren knokte onze Tomas Kopecký zich naar het zilver. Precies 7 weken later, op zondag 17 december 2017, kunt u ook een cross-medaille winnen. Weliswaar niet op Europees niveau te Tabor, maar wel op lokaal Europees niveau te Leiden. En u ontvangt bij winst geen witte kampioenstrui die opgeleukt is met blauw gekleurde strepen en gouden sterren. Maar wel een wit met blauw gestreept lint waar een medaille aan hangt. De kleur van de medaille bepaalt u. We hebben drie smaken. Kom een week voor het clubkampioenschap (10 dec.) het parcours verkennen in de Swabo cross op de Bult en bepaal in welke kleur medaille u het meest zin heeft. Een week later kunt u na het verrijden van het CK cross de medaille beproeven.

Op zondag 17 december 2017  is het Clubkampioenschap cross.

Ieder Swift lid kan meedoen met het CK cross. Het maakt niet of je toerder bent of licentie houder of geen licentie houder. De wedstrijd mag op een cycle cross fiets verreden worden of op een ATB. Uiteraard is een helm verplicht.

Het CK Senioren zal om aanvangen om 10.00 uur.

Het CK Jeugd zal aanvangen om 11.15uur.

Alle jeugd renners dienen zich vooraf in te schrijven (ivm het aantal categorieën) bij Jaap Weeder, via email hidden; JavaScript is required of 06 – 402 39 092.

De voorinschrijving voor de jeugd sluit op 15 december 2017 .

De jeugd rijdt in verschillende samengestelde categorieën.  De oudste jeugd rijdt maximaal 20 minuten en 1 ronde. Direct na de jeugd cross volgt de prijsuitreiking voor de jeugd.

Voor wat betreft de senioren.

Voorinschrijving is zeer gewenst en dient bij voorkeur voor 17 december 2017 gedaan te worden. Voorinschrijving kan door een email te sturen naar email hidden; JavaScript is required of even te bellen naar 06 – 11 066 248. Vermeld bij voorschrijven je naam, de categorie waar je in wilt rijden  en je My Laps transpondernummer.

Bij voldoende deelname per categorie zal er gestart worden in de volgende categorieën:

– Cat. A: Beloften, Elite met- zonder contract
– Cat. B: Amateurs en Sportklasse, Toerders –  allen onder de 40 jaar
– Cat. C: Amateurs, Sportklasse, Masters 50+ en Toerders – allen boven de 40 jaar
– Cat. D: Junioren
– Cat. E: Nieuwelingen
– Cat. F: Nieuweling Meisjes, Junior Vrouwen, Elite Vrouwen en Amateurs vrouwen

Er zal gezamenlijk gestart worden.

De categorie D en E rijden 30 minuten en 1 ronde.

De overige categorieën rijden 40 minuten en 1 ronde.

Voor senioren is het in beperkte mate mogelijk om op de dag van het CK zelf in te schrijven. Dit moet echter wel voor 09.45 uur !!

Tot cross! Arno Zahradnik

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Evenementgegevens