Zaterdag 17 augustus: Bos- en Heidetocht, 161 km

De klassieker, naast de Joop Zoetemelk Classic, van SWIFT op de zaterdag. Met een prachtig stukje natuur ingeklemd tussen de A1, de A 27 en de A 28. Een tocht over in totaal 161 km.

Het eerste gedeelte gaat nog over bekend terrein, via Woubrugge, Ter Aar en Nieuwveen wordt koers gezet naar het al wat minder bekende Waverveen. Dan door De Ronde Venen en langs het riviertje de Waver onder de A 2 door naar de 1e koffiestop na 51 km in Baambrugge. De tweede etappe van 52 km is het mooiste gedeelte van de route want via Kortenhoef en Ankeveen rijden we bij Bussum de hei op om er bij Lage Vuursche pas weer uit te komen. Vanaf daar is het nog maar 15 km naar de volgende tussenstop in Tienhoven. Via de brug bij Breukelen komen we dan over Kamerik en Woerden weer in de richting van Leiden.

Het starten in twee groepen wordt ook nu weer toegepast, groep 1 (rijsnelheid 31-32 km per uur) start 5 minuten eerder dan groep 2 (rijsnelheid 27-28 km per uur).

Dus maak je agenda schoon op zaterdag 17 augustus en ga mee met de Bos en Heidetocht, starttijd 08.30 /08.35 uur en koffie vanaf 08.00 uur.
» Agenda LRTV Swift

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Evenementgegevens