LRTV Swift heeft het keurmerk (on)beperkt sporten verkregen

Leiden 26 september 2018. De Leidse ren- en toervereniging Swift heeft van de Commissie (on)beperkt sporten het keurmerk (on)beperkt sporten gekregen.

In een feestelijke bijeenkomst na afloop van de laatste training is het certificaat door Valerie Boelaars en Roderick van der Rest van de commissie (on)beperkt sporten uitgereikt aan Nelly van der Does, de coördinator van de commissie Aangepast Wielrennen. In de maanden ervoor is Swift twee maal bezocht door Valerie Boelaars en twee andere leden van de commissie Noortje van Kempen en de sportconsulent Joeri Bouwmeester. Zij hebben gekeken naar het gebouw en de toegankelijkheid en naar de trainingen van het aangepast wielrennen. Gelukkig had het clubgebouw al een invalidentoilet, maar in aanloop van dit traject is deze uitgeruimd en is de deur alvast gekeerd zodat deze ook daadwerkelijk als invalidentoilet gebruikt kan worden.

Wij zijn erg blij met het keurmerk.  Je kunt dit zien als een erkenning van de inspanning van de commissie aangepast wielrennen om een breed toegankelijke vereniging te zijn.

Om dit heugelijk feit te vieren  hebben we met alle deelnemers, trainers, vrijwilligers en ouders en in aanwezigheid van het bestuur en bouwcommissie een grote taart aangesneden en opgegeten.