Stip op de horizon

Beste fietsvrienden,

Het is een understatement maar wel waar, wat een ongelofelijke tijd maken we mee en dan vooral in negatieve zin. Wie had een jaar geleden tijdens de voorbereiding van het fietsseizoen 2020 kunnen denken dat we elkaar heel lang niet zouden zien en dat we onze kilometers voornamelijk alleen zouden moeten maken met ook nog koffie in je bidon in plaats van water.

Maar terugkijkend naar februari 2020 komt naar boven dat er toen al veel werd afgelast omdat er een storm over Nederland raasde die zo’n week of drie aanhield en ervoor zorgde dat er diverse tochten werden afgelast. Een voorbode voor de Coronastorm die ons daarna overspoelde en waar we nu nog steeds mee te maken hebben.

Hoe mooi is het dan dat een al lang niet meer verwachte koudegolf ons afgelopen week in rep en roer bracht en velen van ons, schaatsen is immers prachtig te combineren met fietsen, weer op natuurijs.

Mijn schaatsen liggen al 20 jaar op zolder en eerlijk is eerlijk daar zijn ze de afgelopen dagen ook niet af geweest, als ik al een flinke schuiver maak terwijl ik alleen maar even de vuilniszak weg breng hoe moet het dan al niet zijn op de smalle ijzers. Maar meerder leden van onze club zijn ook actief op de schaatsen en hebben zich dus ook heerlijk kunnen uitleven de afgelopen dagen.  Helaas is de ijspret maar weer van korte duur en gaan we eind deze week naar temperaturen van 15-18 graden met veel zon en droog weer, een verschil van bijna 30 graden in een week tijd.

Dan kunnen de schaatsen weer de schuur in en plaats maken voor de fiets want in afwachting van wat versoepelingen moeten we de benen wat los gaan trappen om ons op te maken voor een nieuw fietsseizoen.

Het aantal besmettingen blijft stabiel of loopt terug, de ziekenhuisopnames nemen af en ook op de IC is er weer wat meer ruimte, maar toch zitten we tot 2 Maart nog steeds vast aan een Lock down.

Krijgen we een derde golf of wordt de Engelse variant onderdrukt en komt er vanaf 2 Maart weer wat meer vrijheid. Wat mooi zou zijn is dat we bij de opening van fietsseizoen op zondag 7 Maart weer wat meer met elkaar zouden kunnen sporten waardoor we als Swift, ook al is het maar vanaf het parkeerterrein, weer wat kunnen organiseren. En je ziet, het clubhuis staat er nog.

Gezien de weersvoorspellingen de komende week is het zaak om weer wat kilometers te maken ook al kan dat maar alleen of met twee. Maak gebruik van de mooie voorjaars weer en ga op de fiets de omgeving verkennen want ook in deze winter zijn er weer wat nieuwe fietswegen/paden bij gekomen, denk alleen maar even aan De Nieuwe Driemanspolder in de driehoek Stompwijk, Leidschendam en Zoetermeer met 12 km nieuw aangelegde fietspaden.   

Wanneer we weer echt los kunnen is nog onduidelijk maar het programma, met een nieuwe uitdaging als je van wat langere tochten houdt, ligt klaar. Zorg dus dat je er ook klaar voor bent en stap op de fiets om je conditie weer op peil te brengen.

Hopelijk dus tot binnenkort op de fiets.

met sportieve groeten namens Swift,

Leo en Henk