Word EHBO-er! Cursus start 26 januari

Helaas is wielrennen niet 100% veilig. Heel soms gebeurt er een ongeluk en dan is het goed dat er EHBO aanwezig is. Dat is ook het geval bij vrijwel al onze wedstrijden. En daar kunnen we jouw hulp best bij gebruiken! Als jij een EHBO-diploma hebt, of er een wilt halen, dan zou je onze renners een groot plezier doen met jouw diensten. Die hebben zij liefst niet nodig, natuurlijk. Maar als  ‘t eens fout gaat, zijn zij tenminste in goede handen.

Cursus EHBO start 26 januari

De EHBO-vereniging Meerburg, actief in Zoeterwoude en Leiderdorp, start op 26 januari met een geheel vernieuwde cursus ‘Eerste Hulp Bij Ongelukken’.

In deze cursus staat de benadering van het slachtoffer centraal. Er worden verschillende verbanden uitgelegd en geoefend. Verschillende verwondingen als kneuzingen, botbreuken en verbrandingen worden uitgebreid besproken en de verzorging daarvan wordt geoefend. Natuurlijk komt ook de reanimatie inclusief de AED aan bod.

De cursus wordt gegeven in Zoeterwoude-Rijndijk. Verdeeld over twaalf dinsdagavonden van 20:00 tot 22:00 uur. De kosten (lesboek, lesmateriaal en examenkosten) worden grotendeels door de zorgverzekeraar vergoed.

Meer informatie

Swift-vrijwilligers kunnen zich aanmelden via Floris Vletter (voorzitter rencommissie).

Meer informatie over de cursus kun je opvragen bij email hidden; JavaScript is required of bij Koos Floris, 071-5414548 of 06-38615785.