In memoriam Cor Vergeer

Afgelopen zondag is Cor Vergeer overleden. Tijdens zijn geliefde hobby, een toertochtje door de Noordwijkse duinen kreeg hij een hartaanval en overleed ter plaatse.
Cor was erg sportief. Naast het fietsen, was schaatsen zijn grote hobby. Met zijn goede conditie en mooie techniek behoorde hij tot de snelle mannen in de schaatshal Leiden.
Zijn goede stemming, zijn humor, zijn sociaal en vriendelijk gedrag maakte Cor een graag gezien persoon.
Cor was op zondagmorgen een vaste deelnemer bij de toertocht vanuit Leidse Ren-en Toervereniging Swift. Je zag hem ook genieten van de langere tochten van Swift op zaterdag.
Cor heeft veel betekend voor de LRTV Swift. Hij was een zeer gewaardeerd bestuurslid. Meest aanspreekbaar feit is dat hij de geestelijk vader van de Joop Zoetemelk Classic is. In 2007 werd de “Ronde van het Groene Hart”, een wedstrijd voor professionals gereden. Cor zag direct een mogelijkheid om daar een toertocht naast te zetten en hierbij Joop Zoetemelk, erelid van Swift, jaarlijks in het zonnetje te zetten. Joop was vanaf het begin enthousiast dat hij nu ook een eigen classic had. Het evenement groeide uit tot een groots sportevenement in Leiden. Er waren jaren dat er 5.000 deelnemers, tochten fietsen van 50 km tot 150 km. Cor was die dag altijd in zijn element. Samen met Joop liep hij rond en hij reed jarenlang, meestal als trouwe knecht voor Joop, zelf de classic. Swift heeft Cor, nog steeds terecht, in 2016 benoemd tot “lid van verdienste”.
Dit jaar staat de 15e editie gepland op 18 september. Wij zullen Cor dan zeker erg missen.
Wij wensen Fenna, zijn familie en vrienden heel veel sterkte in deze moeilijke periode.

Frans van Rijn,
Voorzitter LRTV Swift.