Afsluiting toerseizoen zondag 27 oktober met Erwtensoep en roggebrood met spek

Beste fietsvrienden,

 

We zitten echt tegen het einde van het officiële fietsseizoen aan en de weergoden vinden dat blijkbaar ook want de weersomstandigheden de afgelopen 3 weken waren nu niet echt om nog eens lekker te gaan fietsen. Toch is er zo tussen de regenbuien en windstoten nog een beetje gefietst, zo ook vanmorgen tijdens de uitgestelde Europoorttoer. Al gelijk vanuit het vertrek een regentje wat aanhield tot Zoetermeer maar daarna hebben we geen regen meer gezien en dus hebben de 13 mannen/vrouwen die aan de start stonden toch nog een leuk fietsdagje mogen beleven.

Maar we hebben nog maar 2 zondagtochten te gaan en dus nog even de aandacht op volgende week zondag 27 oktober, de Sluitingsrit wordt afgesloten in het clubhuis met een heerlijke erwtensoep met spek en roggebrood gemaakt door onze huisslager Simon van Schaik.

Tot nu toe hebben zo’n 20 leden zich gemeld voor deze gezamenlijke afsluiting maar dat moeten er nog veel meer worden, dus schroom niet en meld je aan en stuur mij voor donderdag 24 oktober een mailtje.

ZONDAG 27 oktober: Sluitingsrit 63 km

Na een drietal jaar buiten de deur het einde van het fietsseizoen te hebben afgesloten verdiend de vorige editie in 2018 met 55 deelnemers in het clubhuis met salades, stokbrood en hartige hapjes navolging. Dat betekent dat we ook dit keer weer in het clubhuis het officiële toerseizoen zullen afsluiten. Helemaal afsluiten is het niet want als het weer het toelaat rijden de “Krasse Knarren” op dinsdag 29 oktober nog gewoon hun wekelijkse rit en sluiten we het seizoen op donderdag 31 oktober nog af met de laatste donderdagtocht van het seizoen 2019.

We gaan na het rijden van de Sluitingsrit dus gewoon aan tafel in ons eigen clubhuis.

Ik heb met Slagerij Simon van Schaik een afspraak gemaakt dat hij vanaf ongeveer 11:30 uur een heerlijk erwtensoepje gaat serveren met stokbrood/roggebrood met spek afgerond met een heerlijke salade.

We rijden ’s-morgens de laatste zondagsrit, de Sluitingsrit (63 km) en schuiven dan zo tussen 11:30 en 11:45 uur aan in het clubhuis voor een heerlijk soepbuffet. Dan kunnen we laatste troosteloze weken wat het fietsen betreft nog op een passende manier afsluiten, de weergoden voorspellen een droge herfstdag met temperaturen van 12/13 graden en dus uitstekend erwtensoep weer, hou zondag 27 oktober dus vrij en kom na afloop van de Sluitingsrit naar het clubhuis voor het sluitingssoepbuffet.

Net als in voorgaande jaren geldt natuurlijk ook dat je welkom bent als je s ’morgens niet mee kunt fietsen, met andere woorden iedereen is welkom.

We starten zoals gezegd tussen 11:30 en 11:45 uur, dus ook als je zaterdagavond een feestje hebt of vergeet om de klok een uur terug te zetten kan je aanwezig zijn. En natuurlijk ook alle leden die door lichamelijk ongemak even niet kunnen fietsen, het zou leuk zijn als ook zij aanwezig kunnen zijn.

Laat mij via de mail even weten voor donderdag 24 oktober dat je erbij wilt zijn dan kan ik redelijk inschatten wat Simon aan soep moet gaan maken om er een gezellige afsluiting van het seizoen van te maken.

Dit sluitingssoepbuffet word je aangeboden door de Toercommissie van Swift.

Denk er nog wel even aan dat de Wintertijd zijn intrede doet in de nacht van zaterdag op zondag 27 oktober, de klok gaat dus een uur terug.

Tot binnenkort.

Namens de toercommissie:

Leo van Leeuwen

Henk Kern