Werken aan je MTB skills met Start2Bike (10, 17, 24 en 31 oktober)

Start2Bike LRTV Swift, Leiden, oktober 2015

Werken aan je mountainbiketechniek met Start2Bike

Startende mountainbikers kunnen in het najaar weer meedoen aan een instapcursus van vier Start2Bike trainingen op zaterdagmorgen bij de wielervereniging Swift in Leiden.

Onder leiding van ervaren instructeurs wordt gewerkt aan basistechnieken zoals remmen, schakelen, bochtentechniek, klimmen en dalen. Deze cursus begint op zaterdag 10 oktober om 9:30 uur in het clubhuis van Swift bij het park De Bult aan Willem van der Madeweg 1 te Leiden. Aanmelden kan via de website: www.start2bike.nl.

In oktober gaan op ruim vijftig locaties in het land de Start2Bike mountainbiketrainingen van start. Lokale fietsclubs en fietsenzaken helpen startende mountainbikers om hun sport naar een hoger niveau te tillen. Doordat deelnemers aan Start2Bike meer technieken beheersen en hun fiets beter onder controle hebben, zullen zij na de training in staat zijn langere ritten te fietsen met een hogere moeilijkheidsgraad.

Veilig mountainbiken

Jaarlijks starten circa 40.000 Nederlanders met de mountainbikesport. Mountainbiken is een spannende en gevarieerde sport waarbij je midden in de natuur staat. Om veilig over de Nederlandse trails te rijden is echter wel een aantal basistechnieken nodig. Technieken als remmen, schakelen, klimmen, dalen en bochtentechniek. Start2Bike is een trainingsconcept ontwikkeld door wielersportbond NTFU en heeft in de afgelopen jaren ruim 7.500 wielersporters op weg geholpen.

Ook geschikt voor meer ervaren mountainbikers

Start2Bike is ook geschikt voor mountainbikers die al enkele jaren op de fiets zitten maar nog niet eerder een training volgden. De trainers hebben naast aandacht voor remmen en schakelen ook aandacht voor thema’s als balans, door mul zand rijden en het nemen van obstakels.

Inschrijven

Inschrijven voor Start2Bike kan vanaf 1 augustus. Deelname aan deze cursus van vier trainingen kost €37,50. Inschrijven kan via www.start2bike.nl.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinemail hidden; JavaScript is requiredby feather

Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 31 oktober 2015