Bike & Run demo festival

Gratis wielren- en hardloopclinics op derde editie sportfestival

Een sportwalhalla voor elke fiets- en hardloopfanaat in Leiden. Op het gratis Bike & Run demo festival, donderdag 9 mei bij LRTV Swift, staan de racefietsen, speed pedelecs en hardloopschoenen klaar om getest te worden. Ook worden er verschillende clinics gegeven in deze buitensporten. 

 Leiden beleeft dit jaar de derde editie van dit sportieve festival. De Leidse wielervereniging Swift organiseert op haar parcoursterrein de Bult in Meerburg het Bike & Run demo festival op donderdag 9 mei (Hemelvaart). Swift slaat voor dit festival de handen ineen met drie Leidse winkels: Raas bikes (Middelweg), Hardloopwinkel (St. Jorissteeg) en Trappers (Doezastraat). Onder het genot van een drankje en muziek kunnen er de hele dag fiets- en hardloopspullen getest worden, zowel op het weggedeelte als op het gravel en mountainbike parcours op de Bult. Extra speciaal is dat deze editie ook nog het start- en finishpunt is van de toertocht van roeivereniging Njord die haar 150-jarig bestaan viert. Deze toertocht is voor iedereen toegankelijk en de opbrengst gaat naar een goed doel. Inschrijven voor de toertocht gaat via njordlustrum.nl/shop.

 

Populaire buitensporten

Sporten draagt bij aan een fitte en gezonde levensstijl. Leiden telt dan ook vele fiets- en hardloopfanaten van verschillende leeftijden. Maar om goed te wielrennen, mountainbiken en hardlopen is wel wat techniek nodig. Hiervoor worden tijdens het demo festival verschillende clinics en demonstraties georganiseerd, zoals mountainbike clinics.

Ook informeren de ondernemers de bezoekers graag uitgebreid over het materiaal. Er staan ruim 20 leveranciers (o.a. Trek, Isaac, BMC, Lake, Etxeondo, Klever, Hoka en Agu) op de informatiemarkt met racefietsen, gravel- en mountainbikes, speed pedelecs, hardloopschoenen, kleding en gadgets. De focus ligt op het testen van het materiaal, zodat geïnteresseerden een weloverwogen keuze kunnen maken. Afgelopen jaar kwamen honderden bezoekers op het festival af om zich te laten informeren.

 

Muziek, koffie en bier

Voor mensen die (nog) geen fiets- of hardloopliefhebber zijn belooft het ook een leuke dag te worden. Er staat een coffee truck, twee foodtrucks en de tap is van de Leidse brouwerij Pronck. Neem gerust je kinderen mee, die kunnen zich uitleven op het springkussen.

Kijk voor meer informatie over het Bike & Run demo festival én om een demo fiets te reserveren op: www.raasbikes.cc/demo-festival/.

==============================================================

Locatie: LRTV Swift, Willem van der Madeweg 1, Leiden. Donderdag 9 mei 2023, 10.00-18.00 uur. Meer informatie: www.raasbikes.ccemail hidden; JavaScript is required – 06 40115952 (Jan Verkleij)

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Evenementgegevens